emg home

RSS

Cvetković: Očekujem dogovor s MMF-om

05. februar 2012. | 16:47

Izvor: Beta

Premijer Mirko Cvetković izjavio da očekuje da će biti postignut dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom o oceni prve revizije tekućeg aranžmana iz predostrožnosti.

"Vlada Srbije u davanju budžetskih garancija nije premašila dogovoreni okvir", rekao je Cvetković za TV Prva. On je objasnio da je u budžetu za 2012. izdato više programskih garancija od prvobitno dogovorenih, ali zbog toga što je neizvesno koji programi će biti finansirani.

Premijer je istakao da u mandatu sadašnje vlade neće biti povećan porez na dodatu vrednost kao i da ne postoji opsanost da javni dug premaši 45 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Cvetković je rekao da Vlada još nema rešenje za Jat Airways, ali da čini sve kako bi ona postala profitabilna. On je potvrdio da se vode pregovori sa srpskim privrednicima o ulaganju u tu kompaniju. Premijer je rekao da se ne pregovara s konkretnim ljudima, već o opciji da Srbija zadrži nacionalnu avio-kompaniju. "Ako ta opcija ne bude uspešna, moraćemo da donesemo teško rešenje za Jat", rekao je Cvetković i dodao da preveliki interes javnosti za pregovore s potencijalnim investitorima može da bude štetan.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

27. februar - 04. mart 2012.

>>

.

Povezani naslovi