emg home

RSS

Egereši: Formirati vojvođansku policiju

12. mart 2012. | 10:14

Izvor: Dnevnik

Grad: Novi Sad

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio da posle zbora mora biti definisan model finansiranja Pokrajine i da treba formirati vojvođansku policiju.

Egereši je za Dnevnik rekao da jačanje političke i ekonomske samostalnosti Vojvodine ne smeju da budu bauk-teme, već da Srbija Vojvodinu treba da prepozna kao svoju prednost u procesu demokratizacije društva i u daljim koracima na putu ka EU. On je ocenio da bi pozicija Srbije u tim procesima bila mnogo snažnija ako bi Vojvodini bila omogućena veća unutrašnja samostalnost koja bi uključivala zakonodavnu, izvršnu i delom sudsku autonomiju.

"Imam utisak da je ugled Vojvodine veći u Evropi nego u Srbiji. Moramo razbiti predrasude koje vladaju kod nas o nekakvom vojvođanskom seperatizmu. To su gluposti", ocenio je Egereši.

On se založio za formiranje vojvodjanske policije i rekao da u svim demokratskim zemljama regije i lokalne samouprave imaju svoju policiju. "Vojvođanska policija, koja je postojala pre 30 godina, bila je uspešna i imala je ugled. I da li neko sada tvrdi da je postojanje te vojvođanske policije tada uticalo na raspad SFRJ? Toliko su apsurdni ti strahovi od Vojvodine", kazao je Egereši.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija, Finansiranje

Lokacija: Vojvodina

Ličnosti: Šandor Egereši


Unesite tekst komentara:

<<

09. april - 15. april 2012.

>>

Povezani naslovi