emg home

RSS

Asp: Srpska policija šampion u reformama

09. februar 2012. | 14:15

Izvor: Beta

Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp pohvalio Ministarstvo za unutrašnje poslove istakavši da je ono šampion u sprovođenju reformi.

"Blisko sarađujući s policijom primetili smo da je postignut napredak u mnogim oblastima, borbi protiv organizovanog kriminala, suzbijanju trgovine ljudima, pranja novca i unapređenju regionalne saradnje", kazao je Asp novinarima.

On je ukazao da je Švedska, posmatrajući bilateralnu saradnju, treći po redu donator u Srbiji, a velika sredstva uložena su upravo u saradnju s MUP-om. "To nije slučajno jer je to ministarsvo šampion u sprovođenju reformi", kazao je Asp.

Ambasador je istakao da će Švedska ostati posvećena tome da pomogne Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i da se nada da će saradnja sa srpskom policijom i u tome biti od koristi.

Srbija i Švedska danas su u Beogradu potpisale sporazum o realizaciji projekta koji za cilj ima modernizaciju upravljanja ljudskim resursima u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Projekat vredan 1,5 miliona evra realizovaće se tokom narednih 30 meseci. Ugovor su na ceremoniji u Palati Srbija potpisali ministar za unutrašnje poslova Ivica Dačić i Asp.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

20. februar - 26. februar 2012.

>>

.

Povezani naslovi