emg home
RSS

Tema:   Krister Asp

Reforma uprave prioritet na putu ka EU i zahtev građana

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Reforma javne uprave jedan je od ključnih prioriteta na putu ka EU, a modernizacija administracije zahtev je i građana i privrednika, rečeno je danas u Beogradu na regionalnoj konferenciji o izazovima u gradnji moderne javne uprave u Evropi.

Asp: U decembru odluka o kandidaturi

5. jul 2011. | broj komentara 1

Ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp ocenio je danas u Vranju da je Srbija većinu osnovnih kriterijuma za prvi korak ka Evropskoj uniji ispunila i da očekuje da će u decembru biti doneta pozitivna odluka za prihvatanje kandidature za njeno članstvo u EU.

Dačić: Izveštaj Bramerca nepotreban pritisak

20. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je najnoviji izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca nepotreban pritisak kako bi se Srbija dodatno motivisala i uključila sve kapacitete u nalaženju haških optuženika.

Švedski ambasador: Srpski voz krenuo ka EU

13. april 2011. | broj komentara 0

Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp, koji danas boravi u Gornjem Milanovcu, rekao je da je srpski voz za Evropsku uniju krenuo sa stanice prošle jeseni, a da Vlada Srbije i Parlament odlučuju u kom vremenu će prolaziti kroz pojedine etape.

Potpisan Sporazum o uvođenju e-parlamenta

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u Srbiji Tomas Mur i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović potpisali Sporazum o saradnji u sprovođenju projekta za uvođenje elektronskog parlamenta.

Švedska podržava evropski put Srbije

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp izjavio je danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou i da će Švedska nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU.

Švedska pomoć reformi državne uprave u Srbiji

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Srbija i Švedska potpisale danas u Beogradu sporazum kojim će biti obezbeđena pomoć Švedske reformi državne uprave u Srbiji od 2010. do 2013, vredan 2,1 miliona evra.

Ambasador Švedske: Srbija ne mora da prizna Kosovo pre ulaska u EU

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Srbija ne mora da prizna Kosovo pre ulaska u EU, izjavio je novi ambasador Švedske Krister Asp u razgovoru za novi broj Ekonom:east magazina koji izlazi u četvrtak.

Vatle: Vizna liberalizacija nije ugrožena

22. oktobar 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar Belgije za finansije, migracije i azil Melkior Vatle rekao da vizna liberalizacija za građane Srbije nije ugrožena zbog povećanog broja zahteva za azil.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.