emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 598, 10. novembar 2011.

Žarko Obradović, ministar za prosvetu i nauku

Škole su važnije od mostova

Autor: Stevan Veljović

Foto: Darko Stanimirović

Ako godinama ništa nije ulagano i imamo mrežu ustanova u kojoj je više od 500 objekata starijih od 100 godina, jasno je da je potrebno stalno ulaganje u dužem periodu i da obrazovanje dobije vrhunski značaj. Zamena teza je da je „Bolonja“ propala u Srbiji. I druge zemlje imaju problema, ali niko se ne odriče mogućnosti da bude deo evropskog prostora visokog obrazovanja, koji čini 47 zemalja

"Prva rečenica zahteva koju smo dobili od studenata koji sebe nazivaju Plenumom bila je da u narednoj školskoj godini svi koji sakupe 48 bodova upišu godinu o trošku budžeta.

Ako neko postavlja zahtev 11 meseci unapred i ultimativno traži da se takav zahtev prihvati, onda je logično zapitati se da li oni uopšte žele dogovor. Zbog toga je karakter tog okupljanja suštinska stvar jer mi smo s najvećim brojem studenata svih univerziteta u Srbiji problem rešili. Pri tom, ni na Filozofskom, kao ni na Filološkom fakultetu, koji je do pre nekoliko dana bio u blokadi, nema studenata koji su ove godine ispunili uslov, a da nisu na budžetu."


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: