emg home
RSS

Tema:   Skupština Srbije

Pokrajinski i lokalni izbori biće rapisani u isto vreme

12. mart 2012. | broj komentara 0

Pokrajinski i lokalni izbori biće raspisani sutra u isto vreme, pošto predsednik Srbije Boris Tadić raspiše parlamentarne izbore, dogovoreno je danas na sastanku predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović i predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija.

Skupština odobrila zaduživanje od 1,3 milijarde evra

29. februar 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas vanrednu sednicu potvrđivanjem više sporazuma kojima je predviđeno novo zaduživanje od oko 1,3 milijarde evra, među kojima je i davanje garancije za zaduživanje "Galenike", "Jat ervejza" i Termoelektrane "Kostolac

Vlada zatražila vanrednu sednicu

24. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije uputila je danas parlamentu zahtev za održavanje vanredne sednice na čijem je dnevnom redu 27 zakonskih predloga.

Usvojen državni budžet za 2012.

29. decembar 2011. | broj komentara 1

Skupština Srbije usvojila je danas državni budžet za 2012. godinu kojim su predviđeni prihodi od 750 milijardi dinara i rashodi od 890 milijarde dinara, tako da će deficit iznositi 140 milijardi dinara. Za budžet je glasalo 128 poslanika vladajuće većine koliko ih

Od sledećeg saziva elektronski parlament

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Sledeći skupštinski saziv trebalo bi da u potpunosti funkcioniše kao elektronski parlament, što znači da će svi akti koji dolaze u parlament biti u elektronskoj formi i dostupni građanima, najavljeno je danas.

Đukić Dejanović: U četvrtak uveče glasanje o budžetu

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da očekuje da poslanici sutra posle 19 sati glasaju o državnom budžetu za 2012. godinu.

Vladajuća koalicija: Srbi treba da poštuju odluke države

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Poslanici vladajuće koalicije ocenili su danas da Srbi sa severa Kosova treba da poštuju odluke državnih organa i da eventualno održavanje referenduma ne bi rešilo probleme, dok je Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila da je najava referenduma "finale pogrešne

Podrška budžetu još nije osigurana

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Vladajuća koalicija još nema obezbeđenu većinu za usvajanje budžeta Srbije za 2012. godinu pošto su poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) danas najavili da će do kraja sedmice odlučiti da li će podržati budžet.

Skupština konstatovala Đelićevu ostavku

15. decembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsedniku Vlade Srbije Božidaru Đeliću danas je i formalno prestao mandat, pošto je Skupština konstatovala njegovu ostavku.

Đukić-Dejanović: Budžet u Skupštini iduće nedelje

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović je danas izjavila da očekuje da će Vlada iduće nedelje dostaviti Skupštini predlog državnog budžeta za 2012. godinu.

Završena rasprava o vanrednim situacijama

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas raspravu o 26 amandmana na izmene Zakona o vanrednim situacijama, a u nastavku sednice razmotriće 65 amandmana na izmene Zakona o policiji.

Počela sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju počeo je večeras oko 18 časova, sa više od tri i po sata zakašnjenja, sednicu kojoj prisustvuju šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stafanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Usvojen Zakon o javno-privatnom partnerstvu

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama koji, prema rečima predlagača, treba da podstakne javno-privatno partnerstvo i privuče domaće i strane investitore i banke da učestvuju u finansiranju projekata od opšteg interesa.

Usvojen Zakon o igrama na sreću

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o igrama na sreću koji predviđa da njihovo priređivanje mora biti društveno odgovorno i usmereno na zaštitu maloletnika i prevenciju bolesti zavisnosti učesnika u tim igrama.

Usvojen Zakon o komunalnim delatnostima

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o komunalnim delatnostima koji bi, prema rečima predlagača, trebalo da omogući privatne investicije i bolje uslove za poslovanje u toj oblasti.

Otpisani dugovi pojedinim javnim preduzećima

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Pojedinim javnim preduzećima, među kojima su "Železnice Srbije", "Putevi Srbije" i Klinički centar Srbije, otpisani su dugovi nastali pre više od 20 godina u ukupnom iznosu od oko 700 miliona evra, utvrđeno je zakonom koji je danas usvojila Skupština

Esad Džudžević ponovo član vladajuće koalicije

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević izjavio je danas da je "odmrzao" svoj status poslanika i da će učestvovati u radu parlamenta jer je dobio uveravanja da će se u razumnom roku rešiti problemi koji se tiču položaja Bošnjaka.

Stefanović negira da su sporazumi štetni i nezakoniti

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović odbacio je danas optužbe da su do sada postignuti dogovori sa Kosovom suprotni zakonu i naveo da će ta rešenja biti sprovedena.

Poslanici SPO se vratili u salu, glasanje u ponedeljak

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Poslanici Srpskog pokreta obnove (SPO) vratili su se danas oko 15 sati u skupštinsku salu na nastavak glasanja jer su dobili uveravanje da će se u naredne dve nedelje glasti o odgovoru Vlade na interpelaciju Srpske radikalne stranke o radu ministra Srđana Srećkovića,

Usvojen zakon o zabrani proizvodnje toksičnog oružja

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksičnog oružja i njihovom uništavanju.

Dulić za ulazak privatnog kapitala u komunalne firme

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je danas da će novi zakon o komunalnim delatnostima omogućiti "transprentan" i jednostavan ulazak privatnog kapitala kroz javno-privatno partnerstvo.

Vlada Srbije priprema dokument o Kosovu za Skupštinu

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije priprema dokument o situaciji na Kosovu i Metohiji koji će dostaviti Skupštini na izjašnjavanje, izjavio je danas šef vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.

Stefanović: Rešenje za prelaze blizu ali neće biti idealno

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da je rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje blizu ali da ono neće biti idealno.

Sednica o Kosovu najverovatnije iduće sedmice

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da će sednica parlamenta posvećena Kosovu najverovatnije biti održana iduće sedmice.

Cvetković: Sednica o Kosovu 2. novembra

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković kazao je da će Vlada Srbije predložiti da se sednica parlamenta posvećena situaciji na Kosovu održi u sredu, 2. novembra, a da će izveštaj vlade o Kosovu biti dostavljen parlamentu danas kasno popodne ili najkasnije sutra ujutro.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.