emg home
RSS

Tema:   Infrastruktura

Italijanski konzorcijum Korteze zainteresovan za Srbiju

22. mart 2012. | broj komentara 0

Konzorcijum Korteze koji okuplja 35 italijanskih kompanija zainteresovan je za izgradnju infrastrukture u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije.

Antić: Obilaznica preduslov za novu industrijsku zonu

4. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić ocenio da je petlja kod Batajnice jedan od najznačajnijih objekata na obilaznici oko Beograda jer je ta infrastruktura preduslov za razvoj privrede i stvaranje nove industrijske zone prema Dobanovcima.

Energoprojekt: Posao u Alžiru vredan 1,7 miliona evra

23. januar 2012. | broj komentara 0

Energoprojekt sklopio posao u Alžiru vredan 1,7 miliona evra, a reč je o konsultantskim uslugama u gradnji brana.

Džu: Kineske firme zainteresovane za ulaganje u Srbiji

5. januar 2012. | broj komentara 0

Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju mostova, hidroelektrana, autoputeva i železničkih koridora u Srbiji, izjavio ekonomsko-trgovinski savetnik Ambasade Kine u Srbiji Džu Lianči. 

Đilas: Beograd može da se zaduži još oko 500 miliona evra

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da ekonomska kriza i pogađa Beograd koji, kako je naveo, ima mogućnost da se zaduži za još oko 500 miliona evra.

Srpska infrastruktura na 84. mestu od 142 zemlje

20. decembar 2011. | broj komentara 0

 U najnovijem izveštaju Globalnog ekonomskog foruma 2011/2012, Srbija je po ukupnom stanju infrastrukture zauzela 84. mesto od ukupno 142 zemlje, što je za devet mesta bolje nego prošle godine, izjavio je danas ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

Energoprojekt ugovorio novi posao u Peruu

7. decembar 2011. | broj komentara 1

Holding Energoprojekt ugovorio dvogodišnji posao u Peruu vredan 23,4 miliona evra, objavila ta kompanija na Beogradskoj berzi.  

Tadić: Izgradnja saobraćajnica za potrebe Fijata na vreme

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će razgovarati sa nadležnima o obavezama države i rokovima za izgradnju saobraćajnica za potrebe "Fijata" u Kragujevcu.

Mrkonjić: Vlada će obezbediti posao za putare iz Nibensa

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će Vlada Srbije obezbediti posao za putare iz Nibensa i kritikovao zbog nerazumevanja banke, koje su najveći poverici preduzeća iz te grupacije.

KfW odobrio 11 miliona evra UniCret banci

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Nemačka razvojna banka KfW potpisala je sa UniCredit bankom ugovor o kreditnoj liniji od 11 miliona evra namenjenoj finanisranju infrastrukturnih projekata u opštinama Srbije.

Rumunija zainteresovanja za gradnju Koridora 11

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Rumunija je zainteresovana za gradnju saobraćajnog koridora 11, izjavio danas u Beogradu rumunski ministar za ekonomiju, trgovinu i biznis Jon Ariton.

Dežer: EU uložila u Srbiju 300 evra po stanovniku

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je EU u poslednjih deset godina u Srbiju uložila 2,2 milijarde evra ili 300 evra po glavi stanovnika Srbije.

EK: Birokratija, monopoli i loša infrastruktura i dalje problem

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija je ostvarila napredak u prilagođavanju ekonomskim kriterijumima za članstvo u EU, ali i dalje ima brojnih problema, poput loše energetske infrastrukture, birokratije, monopola i dugih sudskih postupaka, navodi se u Analitičkom izveštaju Evropske komisije.

Mrkonjić: Nijedan kredit nije skup ako je za važne projekte

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nijedan kredit nije skup ako je namenjen za važne projekte i novi krediti o kojima danas Parlament raspravlja neće dovesti do prezaduženosti Srbije, poručio je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić u Skupštini Srbije opoziciji, koja je kritikovala

Privrednici predlažu veća ulaganja u infrastrukturu

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Zemljama jugoistočne Evrope su neophodna veća i brža ulaganja u infrastrukturu, kako bi privrede bile efikasnije i konkurentnije, ocenjeno danas na Samitu poslovnih lidera regiona u Aranđelovcu.

Kalanović: Lokalne samouprave će imati više novca

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprava neće ugroziti stabilnost republičkog budžeta već će omogućiti pravedniju raspodelu prihoda od poreza na zarade.

Pušten u saobraćaj most na Dunavu kod Beške

2. oktobar - 3. oktobar 2011 | broj komentara 0

Novi most na Dunavu kod Beške, na severnom kraku Koridora 10, danas je pušten u saobraćaj.

Verica Kalanović: Prioritet će imati veliki i početi projekti

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović izjavila da je dobro što je sporazum s MMF-om potpisan, da i Srbija shvata da je neophodno da više štedi i racionalnije troši novac, a da će prioritet imati veliki i početi projekti.

Kalanović: Nužna bolja kontrola infrastrukturnih projekata

24. avgust 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) saglasili su se danas u Beogradu da Srbija treba da unapredi kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima na svim nivoima.

Spojen most preko Save na Adi

8. avgust 2011. | broj komentara 0

Most na Adi Ciganliji u Beogradu danas je spojen, podizanjem poslednjeg čeličnog elementa glavnog raspona, posle gotovo tri godine izgradnje.

Preko novog mosta "Beška" prešli prvi automobili

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Preko novog mosta kod Beške danas su prešla prva vozila u kojima su bile novinarske ekipe i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Uskoro rekonstrukcija magistralnog puta Obrenovac-Šabac

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Šabačka firma Inter-kop saopštila je danas da je sa Javnim Putevima Srbije potpisala ugovor o rekonstrukciji magistralnog puta Šabac-Obrenovac, dužine 27,5 kilometara.

Mrkonjić pustio u saobraćaj deonicu autoputa

15. jul 2011. | broj komentara 0

Deo autoputa na Koridoru 10, od Horgoša do Bikova, dužine 28 kilometara pušten je danas oko podneva u saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo infrastrukture Srbije.

Tadić: Za železnicu potrebno 4,5 milijarde evra

14. jul 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Svilajncu da će ruski kredit biti usmeren na infrastrukturu, pre svega železničku.

Vlada: Rade se projekti za ruski kredit

14. jul 2011. | broj komentara 0

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da se radi na projektima koji će biti finansirani iz ruskog kredita za razvoj infrastrukture u Srbiji, vrednog 800 miliona dolara.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.