emg home

RSS

Italijanski konzorcijum Korteze zainteresovan za Srbiju

22. mart 2012. | 15:59

Izvor: Emg.rs

Konzorcijum Korteze koji okuplja 35 italijanskih kompanija zainteresovan je za izgradnju infrastrukture u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije.Kako se navodi u saopštenju, ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić je u razgovoru sa prvim čovekom Kortezea Fjorencom Garijelijem ponudio itailjanskim kompanijama da učestvuju u izgradnji beogradskog železničkog čvora i auto-puta na takozvanom koridoru 11.

"Italijanske firme imaju sve preduslove da se na srpsko tržište uključe sa punim kapacitetima. Napravljen je vrlo dobar privredni ambijent", istakao je Mrkonjić i dodao da je od italijanskog ministra za razvoj Korida Pasere dobio uveravanje da će podržati svako preduzeće iz Italije zainteresovano za poslove u Srbiji.

Garbijeli je istakao da konzorcijum ima veliku zelju da "radi sa Srbijom, pre svega u infrastrukturi".

"Unatar Konzorcijuma su i finansijske institucije koje aktivno ucestvuju u podržavanju projekata. Verujem da ćemo uskoro i potpisati konkretne ugovore i početi sa radom", istakao je Gabrijeli.

Na sastanku je zaključeno da će u narednih nekoliko sedmica biti razmotrene ponude srpskog Ministrastva za infrastrukturu i energetiku o uključivanju u infrastrukturne projekte, da bi italijanske kompanije iz Konzorcijuma Korteze uskoro mogle da pocnu da rade u Srbiji.

Italijanski konzorcijumu Korteze okuplja 35 kompanija koje iz oblasti energetike, infrastrukture, finansija i građevinarska koje imaju ukupna godišnji obre od 20 milijardi evra, navelo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>

Povezani naslovi