emg home
RSS

Tema:   Saradnja s Hagom

Kameron: Moguć skori početak pregovora o ulasku u EU

6. mart 2012. | broj komentara 0

Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio da je moguće da Srbija uskoro počne pregovore u ulasku u EU.

Žipe: Srbija zaslužila status kandidata za EU

21. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar Francuske za spoljne poslove Alen Žipe izjavio da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Ljajić: Šešeljevo zdravstveno stanje nije bezazleno

26. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio da zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nije bezazleno i da je Srbija zbog toga od Tribunala zatražila da o tome povede više računa.

HRV: U Srbiji malo vidljivog napretka

22. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija je prošle godine ostvarila malo vidljivog napretka po pitanju ljudskih prava, pri čemu je situacija s etničkim manjinama i dalje zabrinjavajuća, dok su nezavisni novinari suočeni s pretnjama i nasiljem, navodi se u izveštaju Hjuman rajts voča.

Bramerc: Srbija da otkrije Mladićeve saradnike

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio sinoć u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da je Srbija hapšenjem i izručenjem svih begunaca okončala jedno poglavlje saradnje s tim sudom, ali da mora da učini više na otkrivanju mreže za podršku Ratku Mladiću.

Zvaničnik EU: Srbiji dati kandidaturu

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Jedan neimenovani zvaničnik Evropske unije upozorio na moguće posledice uskraćenja Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU, ukazujući na to da Nemačka i dalje razmišlja o tom pitanju.

Savet ministara EU prepustio odluku o Srbiji Evropskom savetu

5. decembar - 6. decembar 2011 | broj komentara 0

Savet ministara Evropske unije noćas u Briselu uzeo na znanje povoljnu ocenu Evropske komisije ipreporuku da Srbiji bude odobren status kandidata za članstvo, što će razmotriti Evropski savet. U zaključke nije unet predlog Austrije da Srbiji bude odobrena tzv. probna kandidatura,

Tadić: Važno otkriti ko je pomagao skrivanje optuženika

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne postoje novi uslovi za nastavak evropske integracije Srbije, ali da je zbog Srbije potrebno otkriti ko je pomagao skrivanje haških optuženika.

Bramerc: Nastavljamo borbu zajedno

8. novembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarali su danas u Beogradu o jatacima haških begunaca i problemima u zaštiti svedoka, izjavio je portparol srpskog tužilaštva Bruno Vekarić i dodao kako je Bramerc posle

Srbiji status kandidata?

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Od Austrije zatraženo širenje EU na Zapadni Balkan, bečki Prese piše da će Evropska komisija iduće nedelje predložiti da Srbija dobije status kandidata.

Tadić i Bramerc: Zatvoreno najteže poglavlje saradnje

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc konstatovali danas da je najteže poglavlje saradnje zatvoreno i kako očekuju da će saradnja, koja će biti fokusirana na ustupanje dokumenata, pitanje svedoka i istrage ko je pomagao haškim

Vukčević i Bramerc o nastavku saradnje

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je danas da bi memorandum o saradnji tužilaštava Srbije i BiH trebalo da bude potpisan u oktobru.

Ljajić: Dostavićemo dokumente braniocima Gotovine

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija ispuniti zahtev branilaca hrvatskog generala Ante Gotovina i do 30. septembra dostaviti "određenu dokumentaciju".

Đelić: Poseta Angele Merkel novi impuls u odnosima

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da od predstojeće posete nemačke kancelarke Angele Merkel očekuje novi impuls u odnosima dve zemlje.

Savet: Nastavljamo saradnju s Hagom

21. jul 2011. | broj komentara 0

Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom konstatovao je danas da će Srbija, i nakon hapšenja Gorana Hadžića, nastaviti da u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom u svim oblastima svoje nadležnosti.

Uhapšen Goran Hadžić

20. jul 2011. | broj komentara 0

Jedini preostali haški begunac Goran Hadžić uhapšen je danas u rejonu Krušedola na Fruškoj gori, potvrdio predsednik Srbije Boris Tadić. Hadžić je stigao u Specijalni sud gde će ga saslušati istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Vekarić i Veljović: Nemamo informacije o hapšenju Hadžića

18. jul 2011. | broj komentara 1

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić i direktor Policije Milorad Veljović negirali su da je Goran Hadžić uhapšen i time demantovali glaine o hapšenju jedinog preostalog haškog optuženika.

Ljajić: Hadžić će brzo biti uhapšen

14. jul 2011. | broj komentara 0

Predsednik Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić uveren je da će jedini preostali haški begunac Goran Hadžić biti brzo uhapšen.

Hojer: Granice na Balkanu su povučene

14. jun 2011. | broj komentara 0

Državni ministar u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Verner Hojer izjavio je danas u Beogradu da su granice na Balkanu realnost koju niko ne treba da dovodi u pitanje i da je priznanje teritorijalnog integriteta svih susednih država jedan od preduslova za širenje

Tadić: Kandidatura za EU najvažniji cilj

12. jun 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je kandidatura za Evropsku uniju i datum početka pregovora najvažniji cilj Srbije i poručio međunarodnoj zajednici da Srbija ne čini ništa zbog pritisaka nego zbog postizanja ciljeva koji će doneti dobrobit svim građanima.

Meri Vorlik: Za priključenje EU potrebno hapšenje Hadžića

7. jun 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila danas u Bujanovcu da je hapšenje i izručenje Ratka Mladića za Srbiju bitan korak napred ka priključenju Evropskoj uniji, koje SAD snažno podržavaju, ali je i podsetila da je Goran Hadžić još na slobodi i da SAD ohrabruju

Bramerc pozdravio hapšenje Mladića, očekuje Hadžića

6. jun 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zahvalio se danas, u govoru pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku, vlastima Srbije na hapšenju najtraženije optuženog begunca Ratka Mladića, ali i naglasio da očekuje da bude uhapšen i poslednji begunac Goran Hadžić.

Devenport: Postoji mogućnost za dobijanje datuma ove godine

2. jun 2011. | broj komentara 0

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio da postoji mogućnost da Srbija dobije datum pregovora za članstvo u EU do kraja godine.

Bramerc zahvalio Srbiji na hapšenju Mladića

1. jun 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zahvalio je danas Srbiji na hapšenju Ratka Mladića. "Zahvaljujem predsedniku Borisu Tadiću, Savetu za nacionalnu bezbednost, operativnim službama i akcionom timu", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare u Hagu.

Mladić obišao kćerkin grob

31. maj 2011. | broj komentara 0

Haški optuženik Ratko Mladić obišao jutros kćerkin grob na Topčiderskom groblju, posle čega je vraćen u pritvorsku jedinicu.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.