emg home

RSS

Mladić obišao kćerkin grob

31. maj 2011. | 09:48 11:20

Izvor: Beta, RTS

Haški optuženik Ratko Mladić obišao jutros kćerkin grob na Topčiderskom groblju, posle čega je vraćen u pritvorsku jedinicu.

RTS je jutros prikazao snimak policijskih vozila koja su nešto posle 6.00 napustila Specijalni sud u Beogradu.

Ana Mladić je u martu 1994. nađena mrtva u porodičnoj kući u beogradskom naselju Banovo brdo. Po zvaničnoj verziji, ona je izvršila samoubistvo hicem iz očevog pištolja.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je jutros da su predstavnici te institucije održali reč i omogućili Mladiću da obidje grob kćerke. "To je dogovoreno u sudu, ali zbog pritiska javnosti nismo objavili. Sve je izvedeno perfektno. Cela operacija je trajala nešto više od 20 minuta", kazao je Vekarić za RTS.

On je dodao da su s Mladićem, posle posete kćerkinom grobu, u Specijalnom sudu ostali lekari, koji su bili i u njegovoj pratnji na Topčiderskom groblju.

   

Vukčević: Žrtve treba da budu u prvom planu

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da žrtve treba da budu u prvom planu jer je zbog njih Ratko Mladić i uhapšen.

"Gubimo, u ovoj euforiji koja je nastala oko Mladića, osećaj za žrtve. One treba da budu u prvom planu jer zbog tih žrtava mi smo njega i tražili i izvodimo pred sud", izjavio je Vukčević za HRT.

Vukčević je uveren da će i jedini preostali haški begunac Goran Hadžić brzo biti uhapšen i prebačen u Hag. "Ne bih se bavio tim poslom da ne verujem u pozitivan epilog. Mislim da ćemo Hadžića vrlo brzo uhapsiti i transferisati u Hag", dodao je Vukčević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi