emg home
RSS

Bramerc doputovao u Beograd

12. septembar 2011. | 17:51

Izvor: Beta

Glavni haški tužilac Serž Bramerc doputovao je danas posle podne u Beograd, potvrdio je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović.Bramerc će sutra razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i šefom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom Ljajićem.

Predviđen je i, kako je najavljeno u Hagu, sastanak i sa članovima akcionog tima i pripadnicima operativnih službi koji su uspešno okončali potragu za poslednjim haškim beguncima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

Prema jednom izvoru agencije Beta u Hagu, Bramerc će odati priznanje zvaničnicima Srbije za hapšenje Mladića i Hadžića, ali i ponoviti da očekuje informacije o tome kako je bilo moguće da se oni toliko dugo kriju i ko im je u tome pomagao.

Tema Bramercovih razgovora u Beogradu biće, kako je najavio njegov savetnik Frederik Svinen, i nastavak saradnje u vezi sa tekućim suđenjima u Haškom tribunalu.

U susretu s tužiocem Vukčevićem, kazao je izvor Bete u Hagu, Bramerc će pokrenuti i pitanje više puta ponovljenih tvrdnji da su svedoci sa suđenja Ramušu Haradinaju bili ubijani.

Isti izvor rekao je da će Bramerc ponoviti da nijedna osoba sa spiska svedoka na suđenju Haradinaju nije bila ubijena. Naglasiće, takođe, da tvrdnje da su svedoci bili ubijani ne doprinose ponovljenom suđenju Haradinaju, odnosno dolasku svedoka na taj proces.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi