emg home
RSS

Tema:   Ratko Mladić

Tužilac: Dokazaćemo Mladićevu odgovornost za Srebrenicu

17. maj 2012. | broj komentara 0

Tužilac Piter Mekloski rekao je danas u uvodnoj reči na suđenju Ratku Mladiću da će dokazati da je bivši komandant Vojske Republike Srpske odgovoran za genocid nad više od 7.000 muslimanskih muškaraca i dečaka iz Srebrenice u julu 1995. i za progon hiljada žena, dece i

Počelo suđenje Ratku Mladiću

16. maj 2012. | broj komentara 0

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počelo jutros pred Haškim tribunalom uvodnom rečju tužioca Dermota Gruma.  

Ekstremisti spalili zastavu Vojvodine

12. mart 2012. | broj komentara 0

Aktivisti ekstremističkog pokreta Naši spalili u Novom Sadu zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću.

Suđenje Mladiću počinje 14. maja

15. februar 2012. | broj komentara 0

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid u BiH, počeće 14. maja, saopštio Haški tribunal.

Bramerc: Srbija da otkrije Mladićeve saradnike

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio sinoć u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da je Srbija hapšenjem i izručenjem svih begunaca okončala jedno poglavlje saradnje s tim sudom, ali da mora da učini više na otkrivanju mreže za podršku Ratku Mladiću.

Zvaničnik EU: Srbiji dati kandidaturu

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Jedan neimenovani zvaničnik Evropske unije upozorio na moguće posledice uskraćenja Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU, ukazujući na to da Nemačka i dalje razmišlja o tom pitanju.

Savet ministara EU prepustio odluku o Srbiji Evropskom savetu

5. decembar - 6. decembar 2011 | broj komentara 0

Savet ministara Evropske unije noćas u Briselu uzeo na znanje povoljnu ocenu Evropske komisije ipreporuku da Srbiji bude odobren status kandidata za članstvo, što će razmotriti Evropski savet. U zaključke nije unet predlog Austrije da Srbiji bude odobrena tzv. probna kandidatura,

Prekrečeni grafiti mržnje u Novom Sadu

27. novembar 2011. | broj komentara 0

Nekoliko stotina građana Novog Sada, predvođeni funkcionerima Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove, prekrečili danas grafite mržnje na fasadama zgrada blizu Policijske uprave Novi Sad.

Pretnje smrću Nenadu Čanku na Facebooku

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodne Nenadu Čanku putem Facebooka upućene pretnje smrću, saopštio LSV.

Tužilaštvo skraćuje optužnicu protiv Mladića

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo Međunarodnog tribunala u Hagu je danas predložilo drastično smanjenje broja dokaza u optužnici protiv Ratka Mladića da bi suđenje bilo brže.

Mladića pregledali specijalisti iz Srbije

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Grupa lekara-specijalista iz Srbije pregledala je Ratka Mladića u pritvoru Haškog tribunala, potvrdila je danas predstavnica suda Nerma Jelačić.

Sudije naredile detaljan lekarski pregled Mladića

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Pretresno veće Haškog tribunala naredilo je danas da optuženi Ratko Mladić bude podvrgnut detaljnom lekarskom pregledu, koji će obaviti nezavisni specijalista.

Treća optužnica protiv Mladića, dodat zločin u Bišini

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo Haškog tribunala danas je sudijama na potvrđivanje podnelo treću izmenjenu optužnicu protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u kojoj je na spisak zločina dodato i streljanje tridesetak Muslimana u opštini Šekovići u leto 1995.

Bramerc u novembru očekuje izveštaj o skrivanju Mladića

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc (Serge Brammertz) izjavio je danas u Hagu da početkom novembra očekuje izveštaj vlasti Srbije o tome gde se godinama krio general Ratko Mladić i ko mu je pomagao.

Odbijen zahtev tužilaštva, Mladiću jedno suđenje

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Pretresno veće Tribunala u Hagu je danas odbilo zahtev tužilaštva da se generalu Ratku Mladiću sudi u dva procesa, a najpre po optužnici za genocid u Srebrenici.

Ratko Mladić prebačen u bolnicu

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Advokat haškog optuženika Ratka Mladića Miloš Šaljić potvrdio jutros da je Mladić iz zatvora  u Sheveningenu premešten u bolnicu zbog upale pluća.

Srbiji status kandidata?

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Od Austrije zatraženo širenje EU na Zapadni Balkan, bečki Prese piše da će Evropska komisija iduće nedelje predložiti da Srbija dobije status kandidata.

Tužilac: Mladić nije bio u Karašu kada su ubijeni vojnici

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Haški optuženik Ratko Mladić nije se 5. oktobra 2004. godine nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, izjavio je danas tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Bramerc doputovao u Beograd

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Glavni haški tužilac Serž Bramerc doputovao je danas posle podne u Beograd, potvrdio je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović.

Momčilu Perišiću 27 godina zatvora

6. septembar 2011. | broj komentara 2

Haški tribunal osudio bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića na 27 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja zločina nad muslimanima u BiH od 1993. do 1995. i Hrvatima u Hrvatskoj.

Advokat: Protivimo se zahtevu za dva suđenja Mladiću

25. avgust 2011. | broj komentara 0

Odbrana Ratka Mladića protiviće se zahtevu tužilaštva da Mladiću bude suđeno dva puta, a prvo po optužnici za genocid u Srebrenici, izjavio je danas Mladićev branilac Branko Lukić.

Mladiću operisana hernija, dobro se oseća

18. avgust 2011. | broj komentara 0

Bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koji je u pritvoru haškog Tribunala pod optužnicom za genocid u BiH, juče je operisana hernija, potvrdio je danas Beti pouzdan izvor u Hagu.

Šaljić: Mladić operisan u Hagu

18. avgust 2011. | broj komentara 0

Haški optuženik Ratko Mladić operisan je u Hagu i posle operacije se javio se porodici, izjavio danas član tima za njegovu odbranu Miloš Šaljić.

Tužilaštvo traži dva suđenja Mladiću

17. avgust 2011. | broj komentara 1

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je predlog da bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bude suđeno u dva odvojena postupka, prvo po optužnici za genocid u Srebrenici, a zatim za progon nesrba širom BiH, zločine u Sarajevu i uzimanje međunarodnih

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.