emg home
RSS

Tužilaštvo traži dva suđenja Mladiću

17. avgust 2011. | 10:08

Izvor: Beta

Grad: Hag

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je predlog da bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bude suđeno u dva odvojena postupka, prvo po optužnici za genocid u Srebrenici, a zatim za progon nesrba širom BiH, zločine u Sarajevu i uzimanje međunarodnih talaca.

Važećom optužnicom, Mladiću se u dve tačke na teret stavljaju genocid nad oko 7.000 muslimana u Srebrenici i genocid nad nesrbima u osam bosanskih opština, progon muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje osoblja Ujedinjenih nacija za taoce, od 1992. do 1995.

Taj predlog glavni tužilac Serž Bramerc obrazložio je neophodnošću da se, budući da je Mladić uhapšen potkraj Tribunalovog mandata, osigura zadovoljenje pravde, naročito zbog žrtava, time što će suđenje početi što je pre moguće. Razdvajanje postupaka, po tužiocu, neophodno je i zbog eventualnog pogoršanja Mladićevog zdravstvenog stanja u budućnosti.

Odluku o zahtevu tužilaštva za razdvajanje postupaka protiv generala Mladića doneće pretresno veće kojim predsedava holandski sudija Alfons Ori.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

30. septembar 2011. 17:05:52

| rale

0

pastaima tu dase kaze kadija te tuzi kadija ti sudi krivsi sto branis svoju ze mlju isvoj narod aoni koji su napadali i kojisu programirali taj rat nisu krivi vecsu oslobodioci a neznam od koga ijos gore oni izmislili sud koji za nji nevazi ikoga ne priznaju av sudije rade po njihovom naredjenju i kakav vamje taj sud recite sami sud pravde hmmmm pula

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi