emg home
RSS

Tema:   Serž Bramerc

Bramerc: Srbija da otkrije Mladićeve saradnike

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio sinoć u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da je Srbija hapšenjem i izručenjem svih begunaca okončala jedno poglavlje saradnje s tim sudom, ali da mora da učini više na otkrivanju mreže za podršku Ratku Mladiću.

U Briselu danas skup o Zapadnom Balkanu

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana, predstavnici Evropske unije i stručnjaci okupiće se danas u Briselu na godišnjoj konferenciji posvećenoj evropskoj integraciji Zapadnog Balkana.

Tadić: Važno otkriti ko je pomagao skrivanje optuženika

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne postoje novi uslovi za nastavak evropske integracije Srbije, ali da je zbog Srbije potrebno otkriti ko je pomagao skrivanje haških optuženika.

Bramerc: Nastavljamo borbu zajedno

8. novembar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarali su danas u Beogradu o jatacima haških begunaca i problemima u zaštiti svedoka, izjavio je portparol srpskog tužilaštva Bruno Vekarić i dodao kako je Bramerc posle

Ljajić: Nema novih uslova za Srbiju

7. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da se pitanje jataka haških optuženika ne može postaviti kao uslov Srbiji niti to može biti nov način političkog pritiska na Srbiju.

Bramerc: Dinamika suđenja Šešelju - neuspeh

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Serž Bramerc (Serge Brammertz) ocenio je danas da je neuspešna "dinamika" suđenja Vojislavu Šešelju pred Međunarodnim tribunalom u Hagu.

Bramerc u novembru očekuje izveštaj o skrivanju Mladića

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc (Serge Brammertz) izjavio je danas u Hagu da početkom novembra očekuje izveštaj vlasti Srbije o tome gde se godinama krio general Ratko Mladić i ko mu je pomagao.

Ratko Mladić prebačen u bolnicu

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Advokat haškog optuženika Ratka Mladića Miloš Šaljić potvrdio jutros da je Mladić iz zatvora  u Sheveningenu premešten u bolnicu zbog upale pluća.

Tadić i Bramerc: Zatvoreno najteže poglavlje saradnje

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc konstatovali danas da je najteže poglavlje saradnje zatvoreno i kako očekuju da će saradnja, koja će biti fokusirana na ustupanje dokumenata, pitanje svedoka i istrage ko je pomagao haškim

Vukčević i Bramerc o nastavku saradnje

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je danas da bi memorandum o saradnji tužilaštava Srbije i BiH trebalo da bude potpisan u oktobru.

Bramerc doputovao u Beograd

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Glavni haški tužilac Serž Bramerc doputovao je danas posle podne u Beograd, potvrdio je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović.

Bramerc u Beogradu 12. i 13. septembra

7. septembar 2011. | broj komentara 0

 Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc (Serge Brammertz) posetiće 12. i 13. septembra Beograd, najavio je danas u Hagu njegov savetnik Frederik Svinen (Frederick Swinnen).

Tužilaštvo traži dva suđenja Mladiću

17. avgust 2011. | broj komentara 1

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je predlog da bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bude suđeno u dva odvojena postupka, prvo po optužnici za genocid u Srebrenici, a zatim za progon nesrba širom BiH, zločine u Sarajevu i uzimanje međunarodnih

Goran Hadžić u pritvoru Haškog tribunala

22. jul 2011. | broj komentara 0

Bivši vođa Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić, optužen za zločine nad nesrbima u istočnoj Slavoniji 1991-92, primljen je danas popodne u pritvor Haškog tribunala, potvrdio je sud. Hadžić će biti izveden pred sudiju u ponedeljak u 16 sati.

Bramerc: Gde su bili Hadžić i Mladić i ko im je pomagao

21. jul 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozdravio je hapšenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića kao "veliki uspeh" vlasti Srbije, istakavši, istovremeno, da ga "veoma interesuje" gde su oni bili do hapšenja i ko im je pomagao.

Uhapšen Goran Hadžić

20. jul 2011. | broj komentara 0

Jedini preostali haški begunac Goran Hadžić uhapšen je danas u rejonu Krušedola na Fruškoj gori, potvrdio predsednik Srbije Boris Tadić. Hadžić je stigao u Specijalni sud gde će ga saslušati istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Bramerc: Očekujemo da Srbija goni Mladićeve pomagače

28. jun 2011. | broj komentara 1

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da se od vlasti Srbije očekuje da prioritetno istraže i krivično gone osobe koje su činile mrežu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću.

Parlament Holandije čeka potvrdu saradnje Srbije i Haga

9. jun 2011. | broj komentara 0

Poslanik holandske vladajuće Liberalne stranke (VVD) Han ten Bruke (Haan ten Broeke) izjavio je danas da "većina u Parlamentu" Holandije smatra da je za ratifikaciju Sporazuma EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju potrebna potvrda da je saradnja Beograda sa

Bramerc pozdravio hapšenje Mladića, očekuje Hadžića

6. jun 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zahvalio se danas, u govoru pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku, vlastima Srbije na hapšenju najtraženije optuženog begunca Ratka Mladića, ali i naglasio da očekuje da bude uhapšen i poslednji begunac Goran Hadžić.

Bramerc zahvalio Srbiji na hapšenju Mladića

1. jun 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zahvalio je danas Srbiji na hapšenju Ratka Mladića. "Zahvaljujem predsedniku Borisu Tadiću, Savetu za nacionalnu bezbednost, operativnim službama i akcionom timu", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare u Hagu.

Bramerc najavio pozitivan usmeni izveštaj SB UN

31. maj 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da će u usmenom izveštaju Savetu bezbednosti UN izraziti zadovoljstvo time što je Srbija uhapsila i izručila Ratka Mladića Haškom tribunalu.

Nemoguće reći koliko će trajati suđenje Mladiću

27. maj 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je danas da je trenutno "nemoguće reći" koliko će suđenje bivšem vojnom lideru bosanskih Srba generalu Ratku Mladiću trajati, zato što ima mnogo "nepoznatih činilaca".

Bramerc neće menjati izveštaj

27. maj 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc neće menjati svoj pisani izveštaj o saradnji Srbije pre govora pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, 6. juna u Njujorku, rečeno u Hagu.

Kacin nagovestio da Srbija neće dobiti status kandidata

26. maj 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da će izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije biti negativan i nagovestio da Srbija neće dobiti status kandidata.

Dačić: Policija aktivno traga za haškim optuženicima

21. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao danas da će se u dogovoru s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom i policija uključiti u potragu za haškim optuženicima.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.