emg home
RSS

Tužilac: Mladić nije bio u Karašu kada su ubijeni vojnici

05. oktobar 2011. | 17:58

Izvor: Beta, B92

Haški optuženik Ratko Mladić nije se 5. oktobra 2004. godine nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, izjavio je danas tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.Upitan o zahtevu porodica gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, da se Mladić ispita u istrazi u vezi sa smrću njihove dece, Vukčević je televiziji B92 rekao da "sa sigurnošću može da kaže da Mladić u to vreme nije bio u Karašu".

On je, međutim, naveo da to ne znači da se slaže s nalazima vojne komisije da je u pitanju ubistvo i samoubistvo i da gardiste nije ubila treća osoba.

"Cela teorija o ubistvu i samoubistvu, po mom mišljenju, vrlo je labava", rekao je Vukčević govoreći o radu vojne komisije u vezi sa smrću dvojice gardista u Topčideru pre sedam godina i ocenio da je komisija loše obavila istragu.

Upitan da li je moguće da su se gardisti našli na putu nekog drugog haškog optuženika i da su zbog toga ubijeni, on je rekao da je tužilaštvo "rekonstruisalo" kretanje haških optuženika u tom periodu i da ni to nije tačno.

Tužilac za ratne zločine je rekao da se Mladić 5. oktobra 2004. nije nalazio u Karašu već na nekom drugom mestu, ali nije naveo gde se tada krio taj haški optuženik.

Vukčević je rekao da je spreman da se sastane s roditeljima gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića i da im da više informacija.

Vojnici Gardijske brigade Vojske SCG Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović stradali su pod još nerazjašnjenim okolnostima na straži kod vojnog objekta Karaš u Topčideru, 5. oktobra 2004. godine.

Vojna istražna komisija zaključila je da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, dok je državna komisija ocenila da je gardiste ubila treća osoba.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi