emg home
RSS

Tema:   Sudstvo

Pet članova Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

28. mart 2012. | broj komentara 0

Petorica članova kriminalne grupe Darka Šarića priznali su učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, rečeno je danas u Specijalnom sudu.

Vođa Obraza Mladen Obradović osuđen na 10 meseci zatvora

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vođa Obraza Mladen Obradović osuđen je danas prvostepeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu na 10 meseci zatvora zbog širenja rasne i druge diskriminacije.

Ljajić: Spremni smo da damo garancije za Šešelja

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije haškom optuženiku Vojislavu Šeselju za privremeno puštanje na slobodu, ako je to jedini razlog zbog kojeg je lider radikala još u pritvoru, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim

Marko Milošević pravosnažno oslobođen za prebijanje otporaša

8. mart 2012. | broj komentara 0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Marka Miloševića optužbe za prebijanje članova Otpora u centru Požarevca 2000. godine, izjavila je danas portparolka tog suda Mirjana Piljić.

Šešelj u bolnici na ranije zakazanom tretmanu

1. mart 2012. | broj komentara 0

Haški tribunalo potvrdio je danas da je optuženi Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu, naglašavajući da se ne radi o hitnoj intervenciji, već ranije zakazanom tretmanu.

MSP potvrdio imunitet Nemačke pred nacionalnim sudovima

3. februar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni sud pravde (MSP) u Hagu potvrdio je danas da Nemačka ima imunitet od gonjenja pred stranim sudovima na osnovu tužbi žrtava nacističkih zločina tokom Drugog svetskog rata.

Tužilaštvo za ratne zločine za međudržavni sporazum

31. januar 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podržava inicijativu hrvatskog predsednika Ive Josipovića za sklapanje međudržavnog sporazuma kojim bi se olakšalo procesiranje ratnih zločina u regionu.

Apelacioni sud prepolovio kazne osuđenima za ubistvo Tatona

26. januar 2012. | broj komentara 0

Apelacioni sud u Beogradu prepolovio je zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine.

Hrvatskoj rok do avgusta za odgovor na tužbu Srbije

26. januar 2012. | broj komentara 0

Međunarodni sud pravde u Hagu dao je danas Hrvatskoj rok do 30. avgusta da po drugi put odgovori na kontra-tužbu Srbije u sporu u kojem su dve države jedna protiv druge podnele tužbe za genocid tokom sukoba u Hrvatskoj 1991-95.

Doživotni zatvor za zločin u Ćuški

20. januar 2012. | broj komentara 0

Sud u Stokholmu osudio je danas Milića Martinovića na doživotni zatvor i novčanu kaznu od 235.000 dolara zbog ratnog zločina u selu Ćuška, kod Peći, 1999. godine.

Mali akcionari Luke Beograd tužiće državu u Strazburu

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Udruženja malih akcionara Luke "Beograd" Vojislav Obradović najavio je danas da će akcionari tužiti državu Srbiju sudu u Strazburu, jer je ona odgovorna za prodaju Luke po ceni znatno nižoj od procenjene vrednosti kompanije.

Pritvor do 30 dana Zvonku Veselinoviću

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Istražni sudija Višeg suda u Kraljevu odredio je pritvor do 30 dana Zvonku Veselinoviću, biznismenu iz Kosovske Mitrovice zbog neovlašćenog nošenja oružja.

Sanader izašao iz zatvora

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader izašao je danas poslepodne oko 16 časova iz zagrebačkog zatvora u Remetincu, u kojem se nalazio od 18. jula ove godine kada je izručen iz Austrije.

Sanader uz kauciju uskoro na slobodi

15. decembar 2011. | broj komentara 0

Vrhovni sud Hrvatske odbio je danas žalbe na odluku o puštanju iz istražnog zatvora bivšeg premijera Ive Sanadera što znači da će on, uz kauciju, uskoro izaći iz pritvora u kojem se nalazi već godinu dana.

Ministarstvo pravde obavešteno o hapšenju Sinana Morine

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo pravde Srbije zvanično je obavešteno da je u Austriji uhapšen bivši pripadnik orahovačke grupe nekadašnje OVK-a Sinan Morina protiv koga se u Srbiji vodi postupak za ratni zločin, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu.

Strazbur odlučio u korist Otporaša

23. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropski sud za ljudska prava naložio je Srbiji da sporazumno obešteti "Otporaša" Nebojšu Sokolovića, zbog povrede prava na pravično suđenje i u razumnom roku.

Tripoli odbija da izruči Al-Islama sudu u Hagu

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Libijski ministar pravde i ljudskih prava Mohamed Alagvi izjavio je danas da vlasti neće izručiti sina bivšeg libijskog vođe Saifa al-Islama Međunarodnom krivičnom sudu čiji je tužilac počeo posetu Tripoliju.

Tribunal izdao nalog za hapšenje Florens Artman

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Međunarodni tribunal u Hagu je danas izdao nalog za hapšenje Florans Artman (Florence Hartmman), bivše predstavnice svoje glavne tužiteljke, da bi bila upućena na izdržavanje kazne od sedam dana zatvora.

Vijesti: Optuženik za reketiranje Šarićeve majke ubijen

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Pljevljak Milivoje Terzić optužen za reketiranje majke braće Šarić, koji je pronađen mrtav u zatvoru kod Podgorice, ubijen je, saznaje podgorička televizija Vijesti.

Čedomir Jovanović svedočio u istrazi o pobuni JSO

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović svedočio je danas u Specijalnom sudu u istrazi protiv osmorice pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) okrivljenih za pobunu te jedinice novembra 2001. godine.

Srbija podnela dopunske pisane argumente protiv Hrvatske

4. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je danas podnela Međunarodnom sudu pravde dopunske pisane argumente protiv Hrvatske u sporu u kojem su dve države jedna protiv druge podnele tužbe za genocid tokom sukoba u Hrvatskoj 1991-95.

Ukinute presude za ubistvo srpskog turiste u Ohridu

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Apelacioni sud u Bitolju danas je ukinuo presude četvorici osuđenih u prvostepenom postupku za ubistvo srpskog turiste Dejana Novakovića u Ohridu prošle godine, javila je makedonska novinska agencija Makfaks.

Apelacioni sud povećao kazne napadačima na Pančića

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Apelacioni sud u Beogradu povećao je sa po tri meseca na po jednu godinu zatvorske kazne dvojici napadača na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića, saopšteno je danas iz tog suda.

Homen: Najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije smatra da je za međusobne odnose Srbije i Hrvatske najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi za genocid, kazao je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen.

Pas koji je napao devojčicu u Beogradu biće uspavan

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Pas staford koji je 11. oktobra napao i odgrizao uvo trogodišnjoj devojčici u beogradskom naselju Karaburma biće uspavan u roku od pet dana, naložila je veterinarska inspekcija, a saopštila danas Veterinarska ustanova Veterina Beograd.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.