emg home

RSS

Pet članova Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

28. mart 2012. | 16:55

Izvor: Beta

Petorica članova kriminalne grupe Darka Šarića priznali su učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, rečeno je danas u Specijalnom sudu.Sporazum o priznanju krivičnog dela u zamenu za manje zatvorske kazne sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su okrivljeni Miloš Krpović, Miloš Pandrc, Dejan Rakić, Marko Vorotović, Nikola Pavlović.

Predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović rekao je da su ranije danas presude kojima su usvojeni sporazumi o priznanju krivičnih dela združene sa spisima predmeta.

Branilac okrivljenih Dragana Labudovića i Borisa Labana, advokat Ivica Vuković, rekao je i da njegovi klijenti pregovaraju sa tužilaštvom o sklapanju sporazuma o priznanju krivičnog dela.

Vuković je naveo da se ugovaraju tehnički detalji sporazuma.

Suđenje je danas formalno počelo ispočetka čitanjem optužnice, a petorica okrivljenih koji su na optuženičkoj klupi izjasnili su se samo o eventualnim promenama u ličnim podacima.

Sud je spojio sve postupke za šverc droge u kojima je optužen Darko Šarić i zakazao početak objedinjenog suđenja za 3. maj.

Optuženi imaju pravo da sa Tuzilaštvom za organizovani kriminal sklope sporazum o priznanju krivičnog dela pre nego što se izjasne o krivici.

Za šverc kokaina bilo je optuženo 20 ljudi, petorica su priznali krivicu, petorica su i dalje na optuženičkoj klupi, a Šarić i još šestorica su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Nebojša Joksović, Radan Adamović i Draško Vuković su dobili status svedoka saradnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sudstvo, Organizovani kriminal

Ličnosti: Darko Šarić

Institucije: Specijalni sud


Unesite tekst komentara:

<<

26. mart - 01. april 2012.

>>

Povezani naslovi