emg home
RSS

Tema:   Organizovani kriminal

Vlada: Treba se boriti protiv kriminala

14. oktobar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije ocenila je na današnjoj sednici da treba nastaviti intenzivne aktivnosti državnih organa na suzbijanju organizovanog kriminala, ekstremističkih grupa i drugih organizacija koje pokušavaju da remete javni red i mir i ugroze bezbednost građana i imovine.

Malović: Potreban balkanski nalog za hapšenje

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Srbije Snežana  Malović predložila je danas u Beogradu da zemlje Balkana uspostave  zajednički nalog za hapšenje radi efikasnije borbe protiv  organizovanog kriminala, po uzoru na nalog za hapšenje u zemljama  Evropske unije.

Tadić pozvao zemlje regiona i EU na intenzivniju saradnju (VIDEO)

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio danas da Srbija 2010. ima pun institucionalni kapacitet da se izbori sa organizovanim kriminalom i pozvao zemlje regiona i Evropske unije na jaču saradnju u toj borbi.

Kukan: Srbija napredovala, nužni dalji koraci

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa jugoistočnom Evropom Eduard Kukan ocenio je danas u Beogradu da je Srbija napredovala u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji, ali i naglasio da su potrebni

Ugovor o izručenju državljana između Hrvatske i Crne Gore

1. oktobar 2010. | broj komentara 0

Crnogorski i hrvatski ministri pravde Miraš Radović i Dražen Bošnjaković potpisali su danas u Podgorici međudržavni ugovor dve zemlje o izručenju počinilaca krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala. 

Dogovoreni uslovi izručenja između Crne Gore i Srbije

27. septembar 2010. | broj komentara 0

Pregovarački timovi ministarstava pravde Crne Gore i Srbije dogovorili su uslove za međusobno izručivanje sopstvenih državljana, u cilju zajedničke borbe sa organizovanim kriminalom, saopšteno je danas u Podgorici.

Svi optuženi u grupi Darka Šarića negirali krivicu

24. septembar 2010. | broj komentara 0

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je na suđenju grupi Darka Šarića, optuženoj za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, završeno iznošenje odbrana optuženih.

Podignuta optužnica protiv Bogoljuba i Sretana Karića

18. septembar 2010. | broj komentara 1

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Bogoljuba i Sretana Karića i još 14 lica zbog sumnje da su oštetili državu za 60 miliona evra, izjavio je danas portparol Republičkog tužilastva Tomo Zorić.

Uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za prizvodnju alkohola

18. septembar 2010. | broj komentara 0

Policija je u akciji koja se sprovodi širom Srbije, uhapsila 12 članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom proizvodnjom i prodajom žestokih alkoholnih pića, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

Homen: Neka Šarić dokaže da je pošteno zarađivao (VIDEO)

15. septembar 2010. | broj komentara 0

Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde rekao je da će se država odazvati na poziv suda po tužbi Darka Šarića ukoliko dobije poziv.

Malović pozvala Crnu Goru da potpiše sporazum o izručenju (VIDEO)

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović pozvala je danas predstavnike Crne Gore da potpišu sporazum sa Srbijom o izručenju državljana koji su počinili krivična dela i rekla da je datum potpisivanja tog dokumenta isključivo stvar Crne Gore.

Dan: Crnogorsko Tužilastvo u bivšoj firmi Šarića

9. septembar 2010. | broj komentara 0

Crnogorsko državno tužilaštvo proverava poslovanje pljevaljske kompanije Mat kompani, čiji su vlasnici bili braća Šarić, zbog sumnje da je ta firma navodno korišćena za pranje novca od šverca kokaina, piše danas podgorički Dan.

Homen: Ubrzo sporazum o izručenju sa Crnom Gorom

6. septembar 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izrazio je danas nadu da će sporazum sa Crnom Gorom o izručenju građana biti potpisan tokom ovog meseca.

Nova optužnica protiv Šarića (VIDEO)

9. avgust 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak optužnicu protiv Darka Šarića i još osam osoba zbog pranja više od 20 miliona evra od prodaje kokaina, saopštio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Milosavljević: Zahtevi za moju ostavku čista politizacija

7. jul 2010. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević ocenio je danas da su zahtevi za njegovu ostavku čista politizacija i zamena teza i želja da se prebacivanjem teme na politički teren zamagli suština, a to je borba protiv kriminala.

Potpisan Ugovor o izručenju između Srbije i Hrvatske (VIDEO)

29. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović i ministar pravosuđa Hrvatske Ivan Šimonović potpisali su danas Ugovor o međusobnom izručenju između Srbije i Hrvatske koji će omogućiti da dve zemlje jedna drugoj izručuju državljane okrivljene ili osuđene za dela organizovanog

Dačić: Izručenje Kalinića Srbiji u naredna četiri meseca

28. jun 2010. | broj komentara 0

U naredna četiri meseca može se očekivati da Hrvatska izruči pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića Srbiji, rekao je danas u Somboru ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Savet traži istragu o IKL-u

28. jun 2010. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je danas da je od Vlade zatražio da se u okrviru finansijske istrage o poslovima Darka Šarića, osumnjičenog za šverc nakrotika, ispita poslovanje beogradskog preduzeća Industrija kotrljajućih ležajeva

Srpsko hrvatski ugovor o izručenju 29. juna

24. jun 2010. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske je danas pokrenula postupak za sklapanje ugovora sa Srbijom o međusobnom izručenju svojih državljana radi krivičnog progona ili izvršenja kazne za krivična dela organizovanog kriminala i korupcije.

Kaliniću jednomesečni pritvor zbog falsifikovanja

24. jun 2010. | broj komentara 0

Županijski sud u Zagrebu odredio je danas jednomesečni pritvor Sretku Kaliniću, jednom od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, potvrdio je agenciji Beta istražni sudija Krešimir Devčić.

Sindikat novinara podržao inicijativu UNS-a

21. jun 2010. | broj komentara 0

Sindikat novinara Srbije podržao je danas inicijativu Udruženja novinara Srbije (UNS) da mediji izvrše pritisak na nadležne da bi se istražilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

U Banjaluci saslušani Šarićevi saradnici

21. jun 2010. | broj komentara 0

Policija Republike Srpske je tokom vikenda privela na informativni razgovor Zorana Ćopića i Dražena Golemovića, poslovne partnere odbeglog narko-bosa Darka Šarića, pišu danas banjalučke Nezavisne novine.

UNS dobio dokument sa imenima ubica Ćuruvije

18. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je izdiplomatskih izvora dobila dokument koji je prema potvrdi policijeautentičan, a u kojem se navodi da su ubice novinara Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana Mile Luković i

Značajna uloga tužilaštva u borbi protiv korupcije

17. jun 2010. | broj komentara 0

Zagorka Dolovac, državni tužilac izjavila je da je cilj tužilaštva da korupciju u Srbiji svede na minimum i da pošalje poruku da se korupcija ne isplati.

Vlada Hrvatske utvrdila amandmane na ustavne promene

16. jun 2010. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske utvrdila je sinoć amandmane na predlog ustavnih promena, kojima se, između ostalog, utvrđuje da odredba o izručenju hrvatskih državljana drugim državama, kada je reč o krivičnim delima korupcije i organizovanog kriminala, stupa na snagu danom proglašenja

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Predsednik ponovo pozvao bogataše da poklone deo imovine

Silom dobrotvori

Broj 543

14. oktobar 2010.