emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 88, 15. septembar 2010.

Nikola Vujačić, generalni direktor Victoria Group

Srbija ima ulja za izvoz

Autor: Ivana Ristić

Foto: Saša Čolić

Do nestašice je došlo zbog abnormalnih cenovnika nekih uljara u Srbiji i zadržavanja ulja iz raznih razloga. Neki su ostali bez sirovine, neki su tek krenuli u proizvodnju, neki su spekulisali. S jedne strane smo imali manju ponudu a sa druge ogromnu tražnju zbog najavljenih cena. Nestašica je definitivno veštačka. Srbija ove godine očekuje rod od oko 300.000 tona suncokreta. Od toga se dobija 120 hiljada tona ulja što je 20 do 25 odsto više od ukupne domaće potrošnje, priča Vujačić

Prema izveštaju Centra za bonitet Narodne banke Srbije Victoria Group je šesta kompanija po prihodima u Srbiji. Dobro kotiranje na ovoj skali generalni direktor kompanije Nikola Vujačić pripisuje isključivo brzom reagovanju u krizi.

„Na vreme smo 2008. prepoznali krizu. Značajno smo smanjili razvoj i usredsredili smo se na core biznis, forsiranje poljoprivrede, preradu uljarica i proizvodnju i distribuciju veštačkih đubriva“, kaže on u intervjuu za Preduzeće. Vujačić ističe da je kompanija samo troškove proizvodnje ulja smanjila na trećinu troškova konkurencije što joj je dalo snagu da iskoristi šansu na tržištu.


Da biste pročitali besplatan članak, dovoljno je da imate otvoren osnovni nalog na EMG

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: