emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 88, 15. septembar 2010.

Jelena Kralj, član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham)

Čuvajte ključne ljude

Kvalitetan, ključni čovek u firmi je nezamenljiv i cena njegovog odlaska je mnogo veća od cene dobrog odnosa prema njemu i njegovog zadržavanja u firmi. Naše firme iščekuju konkurenciju, otvaranje tržišta i osećaju da moraju da se prilagode tome

Uspešne kompanije vole ljude koji razvijaju karijeru, jer to direktno utiče na to kako firma funkcioniše i kakva je njena produktivnost, profitabilnost, konkurentnost na tržištu, kaže u razgovoru za Preduzeće Jelena Kralj, član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham).

“Plan karijere treba da odredi na koji način će neko doći do više pozicije, statusa, veće odgovornosti, drugačijeg opisa posla, koji će mu omogućiti da se ostvari radeći za kompaniju. To izgleda tako što najmanje jednom godišnje, služba ljudskih resursa, zajedno sa menadžmentom razgovara sa svojim zaposlenima, zaposleni popunjavaju odgovarajuće upitnike i formulare, linijski menadžeri prate njihov razvoj, a služba ljudskih resursa posreduje u tom procesu i procenjuje urađeno” objašnjava ona i dodaje da je za razvoj karijere zaposlenih presudno da postoji svest o tome u kompaniji.


Da biste pročitali besplatan članak, dovoljno je da imate otvoren osnovni nalog na EMG

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: