emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 88, 15. septembar 2010.

Pirot oprema industrijsku zonu

Investitori se očekuju na proleće

Opština Pirot uređuje infrastrukturu u industrijskoj zoni za buduće investitore koji će prilikom otvaranja pogona imati niz pogodnosti koje nude Vlada Srbije i lokalna samouprava, rečeno je u pirotskoj opštinskoj upravi

Zamenik predsednika opštine Branislav Kostić rekao je da je vrednost radova u industrijskoj zoni koja se prostire na oko 15 hektara oko 35 miliona dinara, prenose agencije.

„U toku je izgradnja glavne saobraćajnice u zoni, dužine oko 300 metara. Za njenu izgradnju u okviru MEGA projekta Američke agencije za razvoj USAID dobili smo 97.000 dolara i osam miliona od Ministarstva za Nacionalni investicioni plan (NIP). Vrednost te investicije je oko 15 miliona dinara“, kazao je Kostić.

On je dodao da će posle izgradnje kompletne infrastrukture Javno urbanističko preduzeće podeliti parcele u industrijskoj zoni, a minimalna površina jedne parcele je oko 600 kvadratnih metara. „Kad se izvrši preparcelacija, raspisaćemo konkurs i svako može da konkuriše za jednu ili više parcela, u zavisnosti od potreba i tehnologije kojom će se baviti. Radimo i elaborat o povoljnim cenama zakupa prostora, kako bismo privukli što više investitora“, kazao je Kostić. On očekuje da se radovi na izgradnji infrastrukture završe do kraja septembra a u oktobru i novembru i podela parcela na prostoru koji će na proleće, kad krene građevinska sezona, biti spreman za green field investicije.

Pomoćnica predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj Dragana Petrović kazala je da će budući investitori biti potpuno oslobođeni plaćanja taksi i naknada Fondu za građevinsko zemljište i Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, a plaćaće i svega 50 posto od cena usluga čišćenja i iznošenja smeća.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: