emg home
RSS

Tema:   Penzije

Krkobabić: Zamrzavanje penzija ne dolazi u obzir

31. maj 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio da je neprihvatljiv predlog Fiskalnog saveta da zbog lošeg stanja u javnim finansijama budu zamrznute penzije.

Đogović: Marketinška priča Vlade

5. april 2012. | broj komentara 0

Saradnik Instituta za istraživanje tržišta Saša Đogović ocenio da su ukidanje PDV na opremu i hranu za bebe i Vladine mere štednje marketinška priča u predizbornoj kampanji. 

Skup: Država ne može da zbrine sve, rešenje su privatne penzije

27. mart 2012. | broj komentara 1

Država ne može da zbrine sve građane u starosti i zato oni na vreme moraju da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i da svako ko može uplaćuje novac u dobrovoljne penzione fondove, rečeno je danas na skupu o reformi penzionog sistema u Srbiji.

Odbačena tužba Mire Marković protiv Fonda PIO

9. mart 2012. | broj komentara 0

Upravni sud Srbije odbacio tužbu Mire Marković, udovice bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, na rešenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, u predmetu porodične penzije, saopštio taj sud.

Cvetković: Vlada mora da se pridržava mera štednje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje, s obzirom na okolnosti u kojima posluje privreda u zemlji.

Petrović: Javnu potrošnju uskladiti s mogućnostima

5. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio da nova vlada i parlament na startu mandata moraju da donesu srednjoročni program usklađivanja ukupne javne potrošnje sa ekonomskim mogućnostima.

Petrović: Potrebno značajno smanjiti javne rashode

29. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio da će javni dug uskoro doći do 55 odsto BDP-a, što je neodrživo ako se značajno ne smanje rashodi.

Vlada Grčke donela nove mere, ponovo smanjene penzije

17. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Grčka je danas odlučila o daljem smanjenju penzija i drugim merama koje su zahtevali EU i MMF, da bi uštedela 325 miliona evra u državnom budžetu, saopšteno je u Ministarstvu rada.

Cvetković: Revizija aranžmana po formiranju vlade

10. februar 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je s Mešunarodnim monetarnim fondom postignut dogovor da prva revizija aranžmana bude urađena posle formiranja nove vlade i rebalansa državnog budžeta.

Sporazum o socijalnoj sigurnosti sa Austrijom

26. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija i Austrija potpisale danas Sporazum o socijalnoj sigurnosti, koji će za oko 300.000 građana Srbije koji žive u Austriji omogućiti ostvarenje svih prava iz oblasti socijalnog i radnog osiguranja. Sporazum su u Beogradu potpisali ministri za rad Rasim Ljajić i Rudolf

SNS: Izveštaj pokazuje da most kosta 450 miliona evra

17. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio da se iz izveštaja Državne revizorske institucije vidi da će Most na Adi s pristupnim saobraćajnicama koštati više od 450 miliona evra.  

Dug za vojne penzije od 4,5 milijardi dinara u tri rate

13. januar 2012. | broj komentara 4

Vlada Srbije preuzeće obavezu da vojnim penzionerima isplati dug od 4,5 milijardi dinara, navodi se u Predlogu zakona o pretvaranju neizmirenih obaveza korisnicima vojnih penzija u javni dug Srbije.

Objavljen spisak dobitnika nacionalnih penzija

5. januar 2012. | broj komentara 0

Spisak 43 dobitnika priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi objavljen u Službenom glasniku.

Menjaju se uslovi za penzionisanje muškaraca

1. januar 2012. | broj komentara 0

Uslovi za penzionisanje muškaraca menjaju se od danas, dok žene i tokom 2012. godine u penziju odlaze pod istim uslovima.

Vojni penzioni fond zajedno sa civilnim osiguranicima

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Penzioni fondovi vojnih i civilnih osiguranika biće zvanično objedinjeni 1. januara.

Vojni i civilni penzioni fond zajedno od 1. januara

8. decembar 2011. | broj komentara 1

Vojna lica će od 1. januara 2012. biti u jedinstvenom sistemu penzijskog i invalidskog osiguranja, zajedno s civilnim osiguranicima, najavljeno iz Ministarstva za rad.

Za brigu o članu porodice s invaliditetom minimalna penzija

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Svi koji su najmanje 15 godina brinuli o članu porodice sa invaliditetom, a nisu bili zaposleni i ako ispunjavaju starosni uslov, imaju pravo na minimalnu penziju, izjavio savetnik ministra za rad i socijalnu politiku Ljubomir Pejaković.  

Povećanje penzija 1,2 odsto

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Od novembra iznosi na penzionim čekovima u Srbiji trebalo bi da budu veći za 1,2 odsto, za šta su potrebna dodatna 492 miliona dinara mesečno, pokazuju podaci Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Od novembra penzije veće 1,5 odsto

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Iznosi na oktobarskim penzionim čekovima, koji se isplaćuju u novembru, trebalo bi da budu uvećani oko 1,5 odsto, rečeno u kabinetu potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića.

Penzije i plate veće oko pet odsto 2012. godine

24. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo finansija Srbije predvidelo je da će plate budžetskih korisnika i penzije u aprilu 2012. godine biti uvećane za četiri odsto, a u oktobru za 0,8 odsto.

Projekcija osnovnih makroekonomskih pokazatelja za 2012.

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Plate u javnom sektoru i penzije trebalo bi da u aprilu sledeće godine budu povećane za četiri odsto, a u oktobru za 0,8 odsto, pokazale su preliminarne projekcije makroekonomskih pokazatelja, koje je objavilo Ministarstvo finansija.

Čolaković: Redovna isplata, nema smanjenja penzija

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković kazao je danas da odgovorno tvrdi da je rebalansom ovogodišnjeg budžeta predviđena redovna isplata penzija i da one neće biti smanjene.

Krkobabić: Penzije nisu ugrožene krizom

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Jovan Krkobabić izjavio da isplata i usklađenje penzija neće biti dovedeni u pitanje zbog drugog talasa ekonomske krize.

Vlada: Povišice u oktobru

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Penzije i plate u javnom sektoru biće povećane u oktobru, kako je zakonom propisano, a novac za te namene je obezbeđen u budžetu, saopštila Vlada.

Španija podigla granicu za starosnu penziju na 67 godina

21. jul 2011. | broj komentara 0

Španski parlament usvojio je danas zakon kojim se starosna granica za odlazak u penziju podiže sa 65 na 67 godina.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.