emg home

RSS

Čolaković: Redovna isplata, nema smanjenja penzija

22. septembar 2011. | 15:40

Izvor: Beta

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković kazao je danas da odgovorno tvrdi da je rebalansom ovogodišnjeg budžeta predviđena redovna isplata penzija i da one neće biti smanjene.

Povodom navoda zamenika šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslava Markićevića da će MMF u februaru postaviti nove uslove koji se odnose na štednju koja uključuje i smanjenje penzija, Čolaković je novinarima u parlamentu kazao da penzije neće biti smanjene.

"Odgovorno tvrdim da je rebalansom predviđena redovna isplata penzija. Nije tačno da će one biti smanjene. U februaru 2012. godine biće ista situacija. PUPS neće dozvoliti bilo kakvo smanjenje penzija", kazao je Čolaković.

Čolaković je kazao da će u oktobru 2011. doći do usklađivanja penzija, a da će do kraja godine biti isplaćen dug penzionerima poljoprivrednicima.

Prema njegovim rečima, Međunarodni monetarni fond je prilikom poslednje posete naveo da su penzije sektor koji je jedini urađen u skladu sa dogovorom sa tom finansijskom organizacijom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Penzije

Ličnosti: Momo Čolaković


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi