emg home

RSS

Odbačena tužba Mire Marković protiv Fonda PIO

09. mart 2012. | 14:11

Izvor: Beta

Upravni sud Srbije odbacio tužbu Mire Marković, udovice bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, na rešenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, u predmetu porodične penzije, saopštio taj sud.

Kako se navodi, Upravni sud je 23. februara doneo rešenje kojim je, kao neurednu, odbacio tužbu Mire Marković na rešenje Direkcije Fonda PIO u Beogradu, zbog ćutanja uprave u predmetu porodične penzije. Upravni sud je ocenio da je tužba neuredna jer Mira Marković nije u predviđenom roku, a ni naknadno, do donošenja odluke, postupila po nalogu suda, odnosno nije dostavila uredno punomoćje za zastupanje u tom upravnom sporu, zbog čega je tužba odbačena.

Kako je sredinom prošle godine saopštio Fond PIO, u maju 2011. utvrđeno je pravo Mire Marković na porodičnu penziju, na osnovu staža osiguranja i zarade koje je ostvarivao njen suprug. Rešenjem Fonda PIO od 23. decembra 2004. Miri Marković je utvrđeno pravo na starosnu penziju od 3. juna te godine, na osnovu staža osiguranja koji je ostvarila. Ta penzija isplaćivana joj je do 20. avgusta 2010, kada je obustavljena pošto je utvrđeno da bi iznos porodične penzije bio povoljniji za korisnika.

Po zahtevu Mire Marković, Fond PIO je doneo rešenje kojim je utvrđeno pravo na porodičnu penziju, počev od avgusta 2010. Na to rešenje Fonda Mira Marković je uputila žalbu, a kako je tada naveo Zdenko Tomanović, advokat porodice Slobodana Miloševića, iz rešenja Fonda nije bilo jasno koliko je godina staža uračunato Miloševiću. Uz to, naveo je Tomanović, nije bila uzeta u obzir činjenica da je on imao pravo na primanja bez obzira na to što je bio u pritvoru Haškog tribunala.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Tužbe, Penzije

Ličnosti: Slobodan Milošević, Mira Marković, Zdenko Tomanović

Institucije: Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, Upravni sud


Unesite tekst komentara:

<<

26. mart - 01. april 2012.

>>

Povezani naslovi