emg home

RSS

Krivična prijava protiv premijera RS zbog podmićivanja medija

22. mart 2012. | 10:59

Izvor: Beta

Grad: Banjaluka

Centar za humanu politiku iz Doboja podneo krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića, ministra za finansije Zorana Tegeltije i ostalih članova Vlade RS zbog, kako je navedeno, podmićivanja medija.

Prijava je podneta zbog sumnje da su kao organizovana grupa izvršili više krivičnih dela kada su planirali i iz budžeta odobrili isplatu nekoliko miliona maraka medijima s ciljem podmićivanja, kontrole i ograničavanja
slobode štampe i drugih sredstava javnog informisanja.

"Stvarna namera prijavljenih bila je da dodelom ovih budžetskih sredstava podmite i kontrolišu medije kako ne bi objavljivali objektivne i kritičke sadržaje o radu, odgovornosti i stanju u oblastima iz nadležnosti prijavljenih, Vlade RS, njihovih političkih stranaka i drugih institucija RS", navodi se u saopštenju.

Nevladina organizacija je ponovo zatražila od državnog i entitetskih parlamenata da zakonom zabrane direktno ili indirektno budžetsko finansiranje privatnih medija.

Vlada RS je u protekle tri godine donirala medijima 14,5 miliona maraka iz budžeta, od čega 3,9 miliona za sufinansiranje pet dnevnih i sedmičnih listova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Tužbe

Lokacija: RS

Ličnosti: Aleksandar Džombić, Zoran Tegeltija


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi