emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 88, 15. septembar 2010.

Vesti

Finat

Italijanska firma Finat saopštila je da će u nekadašnjoj fabrici pumpi u Bajmoku kod Subotice otvoriti pogon za proizvodnju niti za izradu najlon čarapa, u koji će uložiti oko pola miliona evra.

Skijališta Srbije

Preduzeće Skijališta Srbije će ove godine na Kopaoniku uložiti 1,5 milijardi dinara, rekao je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja. On je izjavio da će biti postavljene dve nove žičare i izgrađene tri staze.

Fiat

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da će italijanska kompanija Fiat u Srbiji u naredne dve godine investirati 888 miliona evra.

Monbat

Bugarska kompanija Monbat otvorila je u Inđiji fabriku za preradu starih olovnih akumulatora, u koju je uloženo 12 miliona evra i u kojoj će biti zaposleno 70 radnika.

Norma

Nemačka kompanija Norma gradiće od novembra u Subotici novu fabriku za proizvodnju delova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 327 ljudi.

Elrad W i Grupo Fiorentino

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je u Vlasotincu ugovore o izgradnji dva nova pogona kompanija Elrad W i Grupo Fiorentino u kojima će biti zaposleno 110 radnika.

Simpo

Kompanija Simpo iz Vranja saopštila je da će posredstvom švedske kompanije Ikea do kraja godine isporučiti u Rusiju tapacirani nameštaj i 7.000 dečijih krevetića, vrednosti od 10 miliona evra.

Bauerhin-IGB Automotive

Ministarstvo ekonomije, opština Inđija i nemačka kompanija Bauerhin - IGB Automotive potpisali su ugovor o izgradnji nove fabrike grejača sedišta za automobile u Inđiji. Fabrika će početi sa radom naredne godine a do 2012. godine u njoj će raditi 750 radnika.

Alfa plam

Fabrika peći i štednjaka Alfa plam iz Vranja objavila je da je izvezla u prvih šest meseci ove godine robu u vrednosti od 7,5 miliona evra, što je za 12 odsto više nego u istom periodu lane.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: