emg home
RSS

Tema:   Rasim Ljajić

Ljajić: Pregovori o vladi sada mogu da se oduže

21. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da se pregovori o formiranju vlade sada mogu odužiti zbog novih okolnosti nakon pobede Tomislava Nikolića na predsednički izborima.

Ljajić: Očekujem da naša lista bude u budućoj vladi

18. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić očekuje da lista koju predvode demokrate, a na kojoj je i njegova stranka, dobije većinu na izborima i bude u vladi.

Nezavisnost kritikuje Dačića i Ljajića

11. april 2012. | broj komentara 0

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost kritikuje ministre Ivicu Dačića i Rasima Ljajića zbog izjava da je položaj radnika u Srbiji težak, posebno kad je reč o ugroženosti prava na sindikalno organizovanje.

Ljajić: Radnici se plaše da prijave poslodavca

10. april 2012. | broj komentara 2

Ministar za rad Rasim Ljajić izjavio da ima posredna saznanja o tome da poslodavci zabranjuju osnivanje sindikata u firmama, ali da se radnici plaše da to prijave da ne bi izgubili posao.

Ljajić: Smanjiti broj agencija

5. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio sinoć u Malom Zvorniku da Vlada Srbije mora da pokaže disciplinu i smanji broj agencija i administracija koje ne služe ničemu.

Dačić: Privatizacije bile pljačkaške i lopovske

3. april 2012. | broj komentara 0

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to.

Ljajić: Spremni smo da damo garancije za Šešelja

27. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije haškom optuženiku Vojislavu Šeselju za privremeno puštanje na slobodu, ako je to jedini razlog zbog kojeg je lider radikala još u pritvoru, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim

Tadić: Želimo modernu, snažnu i evropsku Srbiju

18. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da je siguran u pobedu na izborima njegove koalicije jer je njeno opredeljenje moderna, evropska i snažna Srbija, koja brine o svojim ljudima.

RIK proglasio listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić"

18. mart 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija večeras proglasila izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić".

Ljajić poziva Tadića da raspiše predsedničke izbore

18. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić pozvao predsednika Demokratske stranke i Srbije Borisa Tadića da raspiše i predsedničke izbore.

Ljajić: Uskoro Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima

15. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija bi sredinom aprila trebalo da dobije prvi Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, koji će biti smešten u beogradskom naselju Zemun, najavio ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić. 

DS i SDPS potpisali predizborni koalicioni sporazum

9. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka (DS) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) potpisale su danas sporazum o predizbornoj koaliciji na predstojećim izborima.

EU daje 2,6 miliona evra za uključenje izbeglica

28. februar 2012. | broj komentara 0

Evropska unija uručila danas u Beogradu 2,6 miliona evra bespovratne pomoći za projekte 25 opština u Srbiji za socijalno uključenje izbeglih i interno raseljenih.

Dačić: SPS sam osvaja više od 10 odsto, PUPS nije problem

23. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas svom koalicionom partneru Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da "može da razgovara sa kim hoće" i da je SPS dovoljno jak da sam osvoji više od 10 odsto glasova na izborima.

Zukorlić: Srbija bez mene gubi suverenitet u Sandžaku

21. februar 2012. | broj komentara 0

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić upozorio vlasti u Beogradu da će, ako se njemu nešto dogodi, to biti uvod u trajnu destabilizaciju Srbije i eliminaciju suvereniteta te države na prostoru Sandžaka.

Stanković: Svi moraju da plaćaju zdravstveno osiguranje

13. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da po zakonu sve firme moraju da plaćaju zdravstveno osiguranje, da niko nema pravo da prekraja zakon i da će građani koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu "u narednom periodu" moći da zadovoljavaju svoje

Ljajić: Redovna isplata svih socijalnih prava

7. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić u razgovoru s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda rekao da će isplata svih socijalnih prava do kraja 2012. biti redovna i da je primetan rast korisnika novčane socijalne pomoći. 

Austrija će se zalagati za kandidaturu Srbije

26. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar Austrije za rad, socijalna pitanja i zaštitu potrošača Rudolf Hundstorfer izjavio da će se njegova zemlja zalagati za to da Srbija u narednom periodu dobije status kandidata za članstvo u EU.

Sporazum o socijalnoj sigurnosti sa Austrijom

26. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija i Austrija potpisale danas Sporazum o socijalnoj sigurnosti, koji će za oko 300.000 građana Srbije koji žive u Austriji omogućiti ostvarenje svih prava iz oblasti socijalnog i radnog osiguranja. Sporazum su u Beogradu potpisali ministri za rad Rasim Ljajić i Rudolf

Ljajić: Šešeljevo zdravstveno stanje nije bezazleno

26. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio da zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nije bezazleno i da je Srbija zbog toga od Tribunala zatražila da o tome povede više računa.

SRS: Šešelju danas ugrađen pejsmejker

12. januar 2012. | broj komentara 0

Lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju danas je ugrađen pejsmejker, saopštila je ta stranka i zatražila da javnost što pre dobije informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Ljajić: Ne bih imao ništa protiv vlade DS-SNS

29. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i ministar za rad Rasim Ljajić izjavio da ne bi imao ništa protiv vlade sastavljene od demokrata i naprednjaka, pod uslovom da krene u reforme.

Ljajić: Za zaštitu najugroženijih 120 miliona dinara

23. decembar 2011. | broj komentara 0

 Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je danas u Prijepolju da je za zaštitu socijalno najugroženijih u Srbiji obezbeđeno 120 miliona dinara.

Ljajić: Profitirale antievropske snage

12. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za rad Rasim Ljajić ocenio jutros da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukom da Srbiji ne bude dodeljen status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji.

Osobe sa invaliditetom blokirale put Novi Sad-Subotica

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Stotinak osoba sa invaliditetom blokiralo danas na 45 minuta autoput Novi Sad-Subotica, zahtevajući veće iznose nadoknade za tuđu negu i pomoć. Blokada kod naplatne rampe Sirig počela je u 11.55 i trajala 45 minuta.

Analize

Pomoć za najugroženije

Humanitarno-prodajna izložba u Muzeju 25. maj

10. decembar 2008 u 19:41

Ekonomist media group i Ministarstvo rada i socijalne politike organizovali su povodom Dana ljudskih prava humanitarno-prodajnu izložbu najboljih fotografija objavljenih u izdanjima EMG-a u Muzeju 25. maj.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.