emg home

RSS

Dačić: Privatizacije bile pljačkaške i lopovske

03. april 2012. | 08:29

Izvor: RTS

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da su privatizacije u Srbiji bile pljačkaške i lopovske i da ne želi da preuzme odgovornost za to.

"Niti sam učestvovao u privatizacijama tih preduzeća, koje su bile pljačkaške i lopovske. Trećina privatizacija je poništena, zakon je donet početkom 2000. Mi smo bili jedina stranka koja je glasala protiv", kazao je Dačić za RTS.

Dačić je ocenio da se stranke koje su od 2000. bile na vlasti nisu baš najbolje pokazale i da je Srbija izgubila niz propuštenih prilika.

Gostujući u istoj emisiji, ministar za rad Rasim Ljajić je izjavio da kao predstavnik Vlade i on snosi odgovornost za lošu situaciju, ali je ukazao i na to da je globalna ekonomska kriza učinila svoje. "Najbolje je da priznamo da stvari nisu onakve kakve smo očekivali 2008, da sva obećanja nisu ispunjena, sve smo predvideli, ali krizu nismo mogli predvideti. Kriza je pokazala sve slabosti i loš model ekonomskog razvoja", kazao je Ljajić.

"Svi smo zapošljavali po partijskoj osnovi, neko više neko manje. Onaj ko je bio veći više je zapošljavao, ko je bio manji imao je i manje mogućnosti da zapošljava", kazao je Ljajić.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić optužio je stranke vladajuće kaolicije da se ponašaju kao da su one u opoziciji jer nemaju rezultate s kojima mogu da izađu pred građane. On je građanima poručio da vlast samo obećava, a da naprednjaci u svojoj beloj knjizi imaju jasan ekonomski plan.

Dačić protiv vanrednih predsedničkih izbora, Nikolić za
Ivica Dačić je izjavio da ne bi bilo fer raspisivati predsedničke izbore usred kampanje za parlamentarne i lokalne izbore. Dačić je izajvio da će mu, ako i predsednički izbori budu raspisani za 6. maj, cilj biti da pobedi lidera Demokratske stranke Borisa Tadića i Tomislava Nikolića. "Tadić i Nikolić misle da su dovoljni za Srbiju. E, pa nisu. Moj cilj je da ih pobedim obojicu", kazao je Dačić.

On smatra da bi odluka o održavanju predsedničkih izbora mogla da smeta parlamentarnim izborima i ukazuje da se nigde u isto vreme ne održavaju parlamentarni, lokalni i predsednički izbori.

Tomislav Nikolić je kazao da se ne buni protiv održavanja predsedničkih izbora 6. maja i lideru socijalista
poručio da on nema šta da traži na predsedničkim izborima. "Postoji mnogo razloga da se kandidujem na predsedničkim izborima. Tadić jedini ima razloga da strahuje od toga što ćemo se on i ja suočiti", kazao je Nikolić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>