emg home

RSS

Homen: Ima volje za rešenje pitanja tajnih dosijea

02. april 2012. | 09:21 14:14

Izvor: RTS, Beta

Državni sekretar u Ministarstvu za pravosuđe Slobodan Homen izjavio da postoji politička volja za rešenje pitanja otvaranja tajnih dosijea, a koje, kako je naveo, nije preterano komplikovano.

"Svi smo znali da je pitanje otvaranja dosijea važno, ali niko nije očekivao da će ga Evropski parlament precizno i jasno postaviti. To nije preterano komplikovano pitanje, postoji polička volja i može lako da bude urađeno", rekao je Homen za RTS.

On je dodao da će sve više sličnih zahteva biti upućivano Srbiji što zemlja bude bliža Evropskoj uniji.

 

SPO traži sednicu Parlamenta
Srpski pokret obnove je pozvao predsednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić-Dejanović da bez obzira na izbornu kampanju odmah zakaže skupštinsko zasedanje na kom bi bilo raspravljano o predlogu zakona o otvaranju dosijea koji je SPO pre dve godine dostavio Parlamentu.

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović rekao je da bi takva sednica bila dokaz da zaista postoji volja stranaka privrženih evropskim integracijama za se otvaranje tajnih dosijea. "Posle jasnog stava EP da Srbija ne može da postane članica EU dok ne otvori tajna dosijea, očigledno je da su glavni kočnicari evropskog puta saradnici tajnih službi u državnim strukturama", rekao je Jugović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evro-integracije, Društvo, Tajnost podataka

Ličnosti: Slobodan Homen, Aleksandar Jugović

Institucije: Srpski pokret obnove


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi