emg home

RSS

Dežer: EU očekuje rešenje 24 sporne privatizacije

16. april 2012. | 10:08

Izvor: Politika

Evropska unija od Srbije očekuje da reši 24 sporne privatizacije, pomenute u rezoluciji Evropskog
parlamenta, izjavio šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

"To je jedno od pitanja za koja se očekuje da budu rešena u okviru poglavlja koje se odnosi na vladavinu prava. Istina je da su se privatizacije u Srbiji u prošlosti odvijale uz velike teškoće", rekao je Dežer za Politiku.

Dežer je podsetio da je Agencija za privatizaciju poništila 25 odsto privatizacija u Srbiji i istakao da je to visok procenat za postupke koji bi trebalo da se pažljivo obavljaju.

Rezolucijom Evropskog parlamenta tražena je hitna revizija 24 slučaja spornih privatizacija i primera visoke korupcije i ta rezolucija nije obavezujuća, ali Evropska komisija, koja je u junu prošle godine poslala dopis sa istim zahtevom, još čeka povratnu informaciju, piše Politika. U Rezoluciji Evropskog parlamenta vlast u Srbiji je pozvana da odmah preispitaju sporne privatizacije i prodaje firmi, a posebno su pomenuti Sartid, Jugoremedija, Mobtel, C market i ATP Vojvodina.

Državni sekretar u Ministarstvu za pravosuđe Slobodan Homen rekao je da su u toku postupci vezani za te 24 privatizacije i da je Tužilaštvo analizom tih predmeta utvrdilo da negde nije bilo predmeta krivičnog gonjenja, a da su neki procesi u toku, dok su neki počinioci već osuđeni.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Evro-integracije

Ličnosti: Vensan Dežer, Slobodan Homen

Kompanije: C market, Jugoremedija, Sartid, Mobtel, ATP Vojvodina


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17