emg home
RSS

Tema:   Vensan Dežer

Ministarstvo za odbranu pripremilo platformu za pregovore s EU

10. maj 2012. | broj komentara 0

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac izjavio da će ministarstvo koje predvodi prvo otvoriti novo poglavlje u odnosima sa Evropskom unijom jer je pripremilo platformu za pregovore o članstvu u Uniji. 

Dežer: EU očekuje rešenje 24 sporne privatizacije

16. april 2012. | broj komentara 0

Evropska unija od Srbije očekuje da reši 24 sporne privatizacije, pomenute u rezoluciji Evropskog parlamenta, izjavio šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Za povredu konkurencije kazne 29 miliona evra

11. april 2012. | broj komentara 0

Komisija za zašititu konkurencije u 2011. kompanijama izrekla kazne za kršenje konkurencije u iznosu od 3,2 milijarde dinara, 29 miliona evra, rekla je danas predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Vesna Janković.

Dežer: EU ne traži da se Srbija odrekne teritorije

30. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio da EU ne traži od Srbije da se odrekne teritorije, niti će nametati rešenje kosovskog problema, ali da isto tako to pitanje ne može da ignoriše.

Dulić: DO 2016. primena propisa o emisiji ugljen-dioksida

29. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija bi do 2016. trebalo da počne da primenjuje direktivu Evopske unije o trgovini emisijom gasova s efektom staklene bašte, izjavio ministar za životnu sredinu Oliver Dulić.

Obradović: Sve više romskih đaka

26. mart 2012. | broj komentara 0

Broj romske dece u osnovnim i srednjim školama u Srbiji raste iz godine u godinu, a sve je više i romskih studenata, izjavio ministar za prosvetu Žarko Obradović.

Dežer: Evropa spremna na početak pregovora sa Srbijom

24. mart 2012. | broj komentara 0

Šef delegcije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je EU nije umorna od proširenja i da je spremna za početak pregovora sa Srbijom, ali da je prethodno potrebno da srpske vlasti ispuni uslove za to.

Premijer: Poboljšan položaj romske populacije

21. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je danas da je položaj romske populacije u Srbiji značajno poboljšan, ali će Vlada nastaviti da ulaže u uključivanje Roma u društvo.

Cvetković: Vlada mora da se pridržava mera štednje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje, s obzirom na okolnosti u kojima posluje privreda u zemlji.

Dežer: Izvestan status kandidata

29. februar 2012. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer čestitao Srbiji izvesno dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

EU daje 2,6 miliona evra za uključenje izbeglica

28. februar 2012. | broj komentara 0

Evropska unija uručila danas u Beogradu 2,6 miliona evra bespovratne pomoći za projekte 25 opština u Srbiji za socijalno uključenje izbeglih i interno raseljenih.

Dežer: Srbija da povede računa o kreditnom zaduženju

22. februar 2012. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da bi Srbija trebalo da povede računa prilikom kreditnog zaduživanja, s obzirom da je probila predviđeni limit javnog duga od 45 odsto BDP-a.

Dežer: Nadam se kandidaturi za Srbiju u narednim nedeljama

2. februar 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer očekuje da će Srbija u narednih nekoliko nedelja dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

NALED očekuje bolje rezultate reformi u 2012. godini

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Vladimir Čupić izjavio je danas da je Srbija po uslovima poslovanja u ovoj godini nazadovala, ali je istakao da se u sledećoj godini može očekivati značajno bolja situacija.

Mas: Nismo rekli "Ne", ali Srbija mora da ispuni uslove

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je danas da Berlin prilikom odlučivanja o kandidaturi Srbije na Evropskom savetu 9. decembra nije rekao "Ne" Beogradu.

Država formira nacionalni savet za zaštitu potrošača

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da je pokrenuta procedura za osnivanje nacionalnog saveta za zaštitu potrošača, koji bi trebalo da uradi strategiju za zaštitu potrošača u Srbiji.

Dežer: Priznavanje Kosova nije uslov za kandidaturu

14. decembar 2011. | broj komentara 1

Šef Delegacije Evropske unije u u Srbiji Vensan Dežer negirao je danas da je priznavanje Kosova uslov da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Moskva će problem konvoja na Kosovu pokrenuti u Briselu

14. decembar 2011. | broj komentara 1

Rusija namerava da problem blokade humanitarnih konvoja koji nose pomoć za Srbe na Kosovu postavi na današnjem samitu EU-Rusije u Briselu, javila je ruska agencija Itar-Taš.

Šabiću uručena nagrada Saveta za borbu protiv korupcije

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću danas uručena nagrada za doprinos borbi protiv korupcije, koju mu je dodelio Savet za borbu protiv korupcije.

Dačić: Političari treba da prednjače u antikorupciji

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unustrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je porazavajuća činjenica da se Srbija niz godina ubraja u zemlje sa izraženim nivoom korupcije i poručio da bi političari trebalo da prednjače u borbi protiv korupcije savesnim obavljanjem funkcija koje su im poverene.

Srbija, EU i SB potpisale ugovor vredan 8,4 miliona evra

5. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je danas sa Evropskom unijom i Svetskom bankom potpisala ugovor o projektu bespovratne pomoći razvoju inovacionih kompanija, vrednosti 8,4 miliona evra, koji se finasira iz fondova IPA.  

Kacin i Dežer preporučili kandidaturu

2. decembar 2011. | broj komentara 0

Odluka EU o dodeli statusa kandidata Srbiji od bitnog je značaja za nastavak evro-integracije čitavog regiona, rekli su Jelko Kacin i Vensan Dežer. "Završavanje saradnje s tribunalom u Hagu i napredak u regionalnoj saradnji moraju biti nagrađeni dodelom statusa kandidata

Dežer: Položaj štampanih medija daleko od idealnog

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas da je položaj štampanih medija u Srbiji daleko od idealnog zbog ekonomske krize, ali da oni pokazuju vitalnost i sposobnost da se prilagode tržištu i novim tehnologijama.

Kuper predlaže nastavak pregovora za petak

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper predložio je da se sledeći sastanak dve delegacije održi u petak, 18. novembra, što su prihvatili predstavnici iz Prištine, piše današnji dnevnik Ekspres.

Dežer: Srbija plodno tle za privlačenje stranih investitora

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropska unija će i dalje podržavati srpska preduzeća u jačanju konkurentnosti i integracijama na evropskom i globalnom tržištu, najavio je danas šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, ocenivši da je naša zemlja plodno tle za privlačenje stranih investitora.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.