emg home

RSS

Nezavisnost kritikuje Dačića i Ljajića

11. april 2012. | 13:10

Izvor: Emg.rs

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost kritikuje ministre Ivicu Dačića i Rasima Ljajića zbog izjava da je položaj radnika u Srbiji težak, posebno kad je reč o ugroženosti prava na sindikalno organizovanje.

Nezavisnost je takve izjave nazvao izveštaćenim dušebrižništvom i dodao da je Vlada mnogo doprinela teškom
urušavanju osnovnih prava iz paketa međunarodnih radnih standarda, a da su Ljajić i Dačić tome dali izuzetan doprinos. "Vlada Mirka Cvetkovića je sindikalna prava srpskih radnika sračunato svela na minimum na kakvom nisu bila u poslednje dve decenije", piše u saopštenju.

Kako se navodi, članovi Nezavisnosti nikada nisu tražili niti će tražiti hapšenje nekog vlasnika kapitala koji u ulozi poslodavca krnji ili poništva prava radnika, ali će tražiti hapšenje svakog ko je takvom poslodavcu stavio do znanja da u takvom poslu ima zaštitu države.

Sva kršenja prava radnika nastala su tako što je država, vlada, manje ili više otvoreno podsticala, ili barem tolerisala, kršenja sindikalnih prava, stvarajući široko rašireno uverenje da to može da radi svako ko sebi na ovaj ili onaj način obezbedi političku zaštitu", navodi Nezavisnost.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sindikati, Prava radnika

Ličnosti: Rasim Ljajić, Ivica Dačić

Institucije: Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17