emg home
RSS

Tema:   Sindikati

Nezavisnost kritikuje Dačića i Ljajića

11. april 2012. | broj komentara 0

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost kritikuje ministre Ivicu Dačića i Rasima Ljajića zbog izjava da je položaj radnika u Srbiji težak, posebno kad je reč o ugroženosti prava na sindikalno organizovanje.

Sindikat: Strategija obrazovanja spisak lepih želja

10. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović ocenio da je predlog strategije razvoja obrazovanja do 2020. spisak lepih želja, a za čiju realizaciju neće biti dovoljno sredstava.

Sindikat Nezavisnost: Strategija obrazovanja nerealna

29. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik granskog prosvetnog sindikata "Nezavisnost" Tomislav Živanović ocenio je danas da je predložena strategija obrazovanja u Srbiji do 2020. godine nerealna i da taj dokument, zapravo, "priprema mladi, visoko obrazovani kadar za odlazak iz zemlje".

Sindikat: Ispitati moguću korupciju i zloupotrebe u MUP-u

6. mart 2012. | broj komentara 0

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije pozvali nadležne da ispitaju moguću korupciju i nenamenska trošenja novca u vrhu Ministarstva za unutrašnje poslove.

ASNS u izbornoj kampanji podržava Preokret

22. februar 2012. | broj komentara 0

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) odlučila je danas da u izbornoj kampanji podrži pokret Preokret, koji predvodi Liberalno-demokratska partija (LDP).

SSSS objavio platformu za razgovore sa strankama

26. januar 2012. | broj komentara 0

Pravna država, socijalna sigurnost, efikasna vlada i oživljavanje privrede i razvoja osnovni su zahtevi Saveza samostalnih sindikata Srbije o kojima će razgovarati s parlamentarnim strankama i na osnovu toga odlučiti o političkom angažovanju i saradnji s partijama, saopštio

Sindikat smenskih radnika TENT-a ne odustaje od štrajka

24. januar 2012. | broj komentara 0

Sindikat smenskih radnika Termoelekrane "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu obustavio je danas dosadašnji način štrajka, ali nije odustao od štrajka, izjavio je predsednik tog sindikata Dragoslav Ljubičić.

ASNS: Tražimo dva poslanička mesta

20. januar 2012. | broj komentara 0

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) angažovaće se politički na predstojećim izborima tako što će tražiti dva mesta na izbornoj listi, ali još nije odlučeno koju će stranku taj sindikat podržati, izjavila je danas predsednica ASNS-a Ranka Savić.

Samostalni sindikat najverovatnije ulazi u političke vode

18. januar 2012. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije verovatno će početi politički angažman i pojaviti se na narednim izborima, ali ne kao nova politička partija, već na nekoj od izbornih lista, izjavio je danas potpredsednik te sindikalne organizacije Milorad Mijatović.

Sindikat obrazovanja sutra odlučuje o mogućem štrajku

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Sindikat obrazovanja Srbije razmatraće na sutrašnjoj sednici Republičkog odbora mogućnost stupanja u štrajk na početku drugog polugodišta, zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada.

Moguće odlaganje prinudne naplate na 12 meseci

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić najavio je danas mogućnost da prinudna naplata firmama dužnicima bude odložena za 12 meseci.

Đilas: Vlasnici kompanija prebacili teret krize na radnike

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas ponovio da u Srbiji postoji veliki broj vlasnika kompanija koji su teret krize prebacili na svoje zaposlene, dok su oni nastavili da žive kao i pre krize.

Ljajić: SDPS Ministarstvo za rad prepušta predstavniku sindikata

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i ministar za rad Rasim Ljajić najavio da će SDPS mesto ministra za rad prepustiti predstavnicima sindikata ako bude učestvovao u budućoj vladi. 

Ministarstvo pravde pomaže metalcima u deblokadi računa

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Samostalnog sindikata metalaca kao i hemije i nemetala dogovorili su se danas sa državnim sekretarom u Ministarstvu pravde Slobodanom Homenom da u utorak, 22. novembra zajedno zatraže od Vrhovnog kasacionog suda deblokadu računa preduzeća u restrukturiranju.

Predstavnici SSSS protiv predloženih izmena Zakona o radu

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije (SSSS) Dragan Zarubica negirao je danas da su predstavnici tog sindikata razgovarali sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o izmeni propisa o tržištu rada.

Idea potpisala izmene kolektivnog ugovora sa sindikatima

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Hrvatska kompanija Idea i predstavnici tri reprezentativna sindikata u Srbiji potpisali danas izmene i dopune kolektivnog ugovora, koji je potpisan u aprilu 2011, saopštio taj trgovinski lanac.

Sindikati najavljuju mogućnost radikalizacije štrajka

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici sindikata zaposlenih u komunalnim delatnostima nisu danas postigli dogovor sa predstavnicima Vlade Srbije i najavili su mogućnost radikalizacije štrajka ukoliko se iz skupštinske procedure ne povuku predlozi zakona o komunalnim delatnostim i javno-privatnom partnerstvu.

SSSS namerava da istupi iz Socijalno-ekonomskog sporazuma

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najavio je danas da će istupiti iz Socijalno-ekonomskog sporazuma ukoliko Vlada Srbije ne bude poštovala svoje obaveze i ne budu popisani ranije usaglašeni granski ugovori.

Sindikati: Povući Predlog zakona o komunalnim delatnostima

27. oktobar 2011. | broj komentara 1

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" zatražili su danas da Vlada Srbije povuče iz skupštinske procedure Predlog zakona o komunalnim delatnostima.

Policijski sindikat Srbije sutra nastavlja štrajk protestima

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastaviće sutra štrajk protestima u podne ispred policijskih uprava.

Novi protesti grčkih sindikata

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Grčki sindikati ustremili su se danas na vladu novim protestima, štrajkovima i zaposedanjem zgrada ministarstava, radikalizujući otpor merama štednje u nedelji koja će biti odlučujuća za budućnost zemlje, a u širem smislu možda i za čitavu evro zonu.

U četvrtak protest sindikata zaposlenih u zdravstvu

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održaće ispred zgrade Vlade Srbije u četvrtak, 20. oktobra, protest upozorenja, najavili su danas iz tog sindikata.

Sindikat: Da se Dačić izjasni o dogovoru s malinarima

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikat srpske policije pozvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da se javno izjasni o navodnom dogovoru sa Unijom proizvođača malina da protiv učesnika protesta malinara koji su povredili policajce i uništavali imovinu MUP-a neće biti podnete krivične prijave.

Nema dogovora, policija nastavlja štrajk

14. oktobar 2011. | broj komentara 1

Policijski sindikat Srbije nastaviće štrajk sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao je danas predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

SSSS: Političko angažovanje jer protesti nemaju efekat

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije saopštio da će se politički angažovati, isključivo u cilju poboljšanja položaja zaposlenih i drugih građana.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.