emg home

RSS

Nema dogovora, policija nastavlja štrajk

14. oktobar 2011. | 15:18

Izvor: Beta

Policijski sindikat Srbije nastaviće štrajk sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao je danas predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.Mijailović je rekao da je danas održan sastanak ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i načelnika Policijskih uprava sa predstavnicima sindikata, ali da na njemu nisu prevaziđene razlike koje postoje u stavovima oko poštovanja ugovora.

"Hoćemo isključivo da se poštuje Posebni kolektivni ugovor, koji je potpisan 28. februara, i to je suština svega. Mi ne prihvatamo najavljene izmene Zakona o policiji jer su one direktan udarac na standard zaposlenih", rekao je on.

Mijailović je rekao da se sindikat koji predstavlja ne slaže sa najavama da se i dalje neće plaćati smenski rad policajaca ili da će nadređeni imati pravo da pošalje policajca na poligrafsko testiranje bez njegove saglasnosti.

"Takođe smo protiv odredbe koja govori da za sprovođenje tih izmena zakona neće biti potrebna dodatna budžetska sredstva. Pa kako će onda da se reše ti problemi?", upitao je on i dodao da za sada nema nagoveštaja da bi moglo da dođe do približavanja stavova.

On je dodao da je zadovoljan brojem ljudi koji učestvuju u štrajku i da je odziv članova sindikata gotovo potpun u svim stanicama.

Članovi Policijskog sindikata Srbije počeli su štrajk u ponedeljak, 10. oktobra, nezadovoljni time što se ne primenjuje kolektivni ugovor o radu. Štrajkači poštuju minimun procesa rada.

Policijski sindikat Srbije tvrdi da ima 15.000 članova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajk, Sindikati, Policija

Institucije: Policijski sindikat Srbije (PSS)


Unesite tekst komentara:

17. oktobar 2011. 15:01:45

| Izgleda da sam ja lud

0

Ja radim za 15.000, bez staza i odmora, placam i njih, a oni nezadovoljni sa 30-40.000.

Juce ih zovem na intervenciju - briga njih. Oni strajkuju - lopovi, kriminalci i ludaci rade punom parom !!!

STRASNO !!!!

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi