emg home

RSS

Čanak : URS nema šta da ujedinjuje u Srbiji

11. april 2012. | 10:36 13:15

Izvor: Beta, Emg.rs

Grad: Mokrin

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine, koja se jedino može nazvati regionom.

Čanak je sinoć na predizbornom skupu u Mokrinu rekao da je jedina ideja URS-a da s malo bačenih mrvica na trpezu, na kojoj su šunke iz Vojvodine, kupi mir onih koji treba da ćute i veruju da nema nikog boljeg ko ume da ih vodi.

“Sećate li se vojvođanskih banaka i da su one bile kičma vojvodjanske privrede? Najzaslužniji za to što Vojvodina više nema svojih banaka je lider URS-a Mlađan Dinkić, koji je ursao svega čega se latio”, rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, lider URS-a najzaslužniji je i za uvođenje PDV-a u Srbiji, a danas govori da je oduvek bio protiv tog poreskog nameta. “Pa dobro, na šta mi ličimo ovde, na nekog ko zaboravlja šta su sve radili i šta su sve obećavali?”, zapitao se Čanak.

Lider LSV-a je ponovio da je ta stranka podržala vladu Mirka Cvetkovića zbog završetka saradnje sa sudom u Hagu, dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i donošenja zakona koji su u skladu s tekovinama EU. “U sledećoj vladi, ako je budemo formirali, prve stvari koje ćemo pokrenuti biće pitanje nadležnosti Vojvodine, pitanje para i pitanje Opštine Kikinda i onoga što se iz nje iznosi zato što je ona najsramniji primer eksploatacije Vojvodine”, rekao je Čanak. On je ocenio da se u toj opštini godišnje ekploatiše nafta vredna 200 miliona evra i dodao da je gradjanima Kikinde, posle svega što su im isisali, preostalo jedino još da po ulici uzimaju krv.

URS: Pajtić i Čanak zloupotrebljavaju Razvojnu banku
Šef Izbornog štaba URS-a za Vojvodinu Slobodan Maraš optužio je premijera Vojvodine Bojana Pajtića i Nenada Čanka da zloupotrebljavaju sredstva iz Razvojne banke Vojvodine. Maraš je naveo da ta banka ima negativni bilans od 40 miliona evra i dodao da služi kao kasa za neograničeno zahvatanje dvojca bez kormilara Pajtić-Čanak.

Odgovarajući na Čankove optužbe da je Dinkić ursao sve čega se dotakao i da je doprineo siromašenju Vojvodine, Maraš je rekao da se Čanak ursao i da se za autonomiju Vojvodine zalaže samo na bilbordima. "Zvezda više rijaliti programa i tok-šou emisija, Čanak je juče neveštim pokušajem da bude duhovit potvrdio da se ursao i pokazao elementarno neznanje o srpskoj i vojvođanskoj ekonomiji", naveo je Maraš.

On je demantovao Čankove navode da se Dinkić zalaže za ukidanje PDV-a i rekao da se lider URS-a zalaže da se mali privrednik rastereti tako što će PDV plaćati po naplati robe.

On je optužio Čanka i da je u javnim i komunalnim preduzećima u Novom Sadu pozapošljavao svoje stranačke kadrove i upropastio ta preduzeća.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi