emg home
RSS

Tema:   Bojan Pajtić

Čanak : URS nema šta da ujedinjuje u Srbiji

11. april 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da Ujedinjeni regioni Srbije nemaju šta da ujedinjuju jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine, koja se jedino može nazvati regionom.

Šest žrtava požara u diskoteci

1. april 2012. | broj komentara 0

Šest osoba poginulo noćas u diskoteci Kontrast u Novom Sadu. Požar izbio oko 2.20 u diskoteci sa oko 350 ljudi. Povređene četiri osobe. Uhapšeni vlasnici diskoteke, u Novom Sadu trodnevna žalost.  

RIK proglasio listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić"

18. mart 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija večeras proglasila izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić".

NIS otvorio prvu stanicu za snabdevanje brodova gorivom

14. mart 2012. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije danas otvorila prvu bunker-stanicu za snabdevanje brodova gorivom. Stanica je kod novosadske Rafinerije nafte, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u neposrednoj blizini ušća kanala u Dunav.

Pajtić: Vojvodina može da bude servis italijanskoj privredi

13. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da su odnosi Italije i Srbije izuzetno prijateljski, a da je jedan od razloga za to i višegodišnja saradnja pokrajine Frulija-Venecija-Đulija i Vojvodine.

Pajtić: Vojvodina najrazvijeniji region u Srbiji

12. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da je Vojvodina najrazvijeniji region Srbije i naveo da je u njoj ostvareno 45 odsto stranih ulaganja i 40 odsto izvoza Srbije.

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbiji od sledeće budžetske decenije EU svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći, što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Pajtić otvorio Kancelariju Vojvodine u Briselu

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić sinoć u Briselu otvorio Kancelariju Vojvodine. Pajtić je rekao da je to novi korak ka zajedničkom cilju Vojvodine i Srbije na putu ka EU.

Dačić: Članstvo u EU prioritet Srbije

2. oktobar - 3. oktobar 2011 | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje prioritet Srbije, ne samo zbog ekonomskog napretka, već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom.

Od danas Vojvodina i zvanično predstavljena u Briselu

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je danas realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu.

U Komitetu regiona predstavljeni Vojvodina, Niš i Beograd

21. septembar 2011. | broj komentara 0

U Komitetu regiona Evropske unije danas su u sklopu "Dana Srbije u Evropskom parlamentu" predstavljene ekonomske mogućnosti, kultura i istorija Vojvodine, Beograda i Niša, a jedan od čelnika Komiteta Lik Vanden Brande je naglasio da su EU i Komitet veoma spremni

Pajtić: Vlada prihvatila većinu amandmana

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije prihvatila većinu predloga pokrajinske vlade za dopunu Zakona o javnoj svojini i time realizovala njegov dogovor s premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Josipović: Neprestano insistirati na poboljšanju odnosa

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio u Šidu da je normalno da ima uspona i padova u odnosima Srbije i Hrvatske i da neprestano treba insistirati na poboljšanju odnosa.

Potpisani ugovori za gradnju hladnjače u Novom Slankamenu

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Vojvodine i udruženih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Inđija potpisali su danas u Novom Slankamenu ugovore o finansiranju gradnje hladnjače vredne 98,5 miliona dinara.

Otvoren Biznis park u Bačkom Petrovcu

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Biznis park, poslovni kompleks površine 30 hektara sa 40 objekata koji će biti ponuđeni domaćim i stranim investitorima, zvanično je danas otvoren u Bačkom Petrovcu.

Pajtić: Vojvodini imovina nad delovima infrastrukture

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da u Nacrtu zakona o javnoj svojini ima mesta za intervencije kad je reč o vraćanju imovine Vojvodini.

Srećković: Tesla banka može da osnaži ekonomske odnose

4. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar vera i dijaspore Srbije Srđan Srećković izjavio je danas da Tesla banka može da osnaži ukupne ekonomske odnose Srbije i Hrvatske i podstakne uspešniju međuregionalnu ekonomsku saradnju.

Pajtić: Srem je najprosperitetniji region

3. jun 2011. | broj komentara 0

Srem je danas najprosperitetniji deo Vojvodine i region koji se najbrže razvija zahvaljujući realizovanim programima privlačenja stranih i domaći investitora, izjavio je danas u Staroj Pazovi pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Tadić: Nema para za povećanje subvencija

31. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Nišu povodom štrajka poljoprivrednika da nema dovoljno para u budžetu za subvencije i da vlada pokušava da sredstva koja ima za subvencije ravnomerno raspodeli.

Šmit: Mađarska odlučna da podrži EU-integracije Srbije

6. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Mađarske Pal Šmit ponovio danas u Novom Sadu da je Mađarska, koja do 30. juna predsedava Evropskoj uniji, odlučna da podrži proces evro-integracije Srbije.

Šmit: Mađarska podržava evrointegracije Srbije

5. maj 2011. | broj komentara 0

Mađarska daje svu podršku i pomoć Srbiji na putu evropskih integracija i nadamo se da će EU još ove godine doneti odluku o evropskom statusu Srbije, te da će pregovori početi posle toga, rekao je danas u Beogradu predsednik Mađarske Pal Šmit.

Perutnina otvorila pogon za tov pilića kod Bača

21. april 2011. | broj komentara 0

Novi pogon farme za tov pilića, u kojem će godišnje biti proizvođeno oko 1,3 miliona pilića, otvoren je danas u mestu Vajska u opštini Bač.

U Sečnju pušten u saobraćaj novi most na Tamišu

8. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pustio je danas u saobraćaj drumski most na reci Tamiš u Sečnju za koji je Direkcija za puteve Srbije izdvojila oko dva miliona evra.

Poslanici podržali rekonstrukciju Vlade Vojvodine (VIDEO)

5. april 2011. | broj komentara 0

Poslanici Skupštine Vojvodine podržali su danas izmene i dopune odluke o pokrajinskoj upravi, koja predviđa smanjenje Vlade Vojvodine sa sadašnjih 17 na 12 sekretarijata. Za predlog se izjasnilo 74 poslanika vladajuće koalicije, dok je protiv glasalo 18 poslanika opozicije.

Zaposleni u Dnevniku traže rešenje

29. mart 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u Dnevnik Vojvodina Presu pozvali danas Vladu Vojvodine da hitno sprovede svoju odluku od 29. septembra 2010. kojom se prihvata ponuda medijske grupacije WAZ da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevnik Vojvodina presu, odnosno listu Dnevnik.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.