emg home

RSS

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

03. mart 2012. | 14:08 14:23

Izvor: Beta

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbiji od sledeće budžetske decenije EU svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći, što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Tadić je na skupu DS-a povodom proslave zbog kandidature rekao da materijalna sredstva od EU nisu najvažnija stvar već, identitet srpskog naroda.

Tadić je kazao da su građani izdržali najveći teret reformi u Srbiji i da su zaslužni za dobijanje statusa kandidata i da su otvorene šanse koje su veće nego što su bile juče.

Tadić je podsetio da Srbiju čeka dobijanje datuma početka pregovora za članstvo u EU i da će Srbija to sigurno ostvariti.

Tadić je podsetio da je u poslednjih nekoliko godina u Beogradu napravljen Most na Adi, da je rekonstruisana Gazela, završen most na Beški, kao i drugi infrastrukturni projekti koje će građani moći da koriste u narednih 100 godina i istakao da je kandidatura takođe ulaganje u infrastrukturu zemlje.

Tadić je rekao da su blagorodni i potrebni svi koji ukazuju na propuste, ali da se on bori protiv politike koja svako dostignuće ili uspeh pretvara u zlo. "DS je stranka doslednih ljudi, nismo menjali orijentaciju dve decenije, bilo je i biće grešaka, borićemo se protiv grešaka i grešnih među nama", naveo je on podsetivši da su evropske integracije ideja DS-a i da je Zoran Đinđić dao život za tu ideju.

Tadić je naveo da će vreme ispred Srbije biti ekonomski teško i naveo da će DS formirati akcioni tim koji će se baviti malim i srednjim preduzećima, tim posvećen poljoprivrednicima i da će pokrenuti akciju Investirajmo u Srbiju.

 

DS: Kandidatura istorijska pobeda Srbije
Potpredsednici DS-a ocenili su danas da je dobijanje kandidature nova šansa za poboljšanje kvaliteta života svih građana i istorijska pobeda Srbije.

Zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas je istakao da je to prva pobeda Srbije u kojoj nije izgubljen nijedan život jer su u srpskoj istoriji sve pobede praćene ljudskim žrtvama. "Ovo je pobeda politike koju je počeo Zoran Đinđić i obavezuje nas da svako radno mesto u Srbiji čuvamo mnogo više nego političke funkcije", rekao je Đilas.

On je pozvao sve koji žele da se u Srbiji živi bolje da podrže politiku DS-a. "Možda ne možemo odmah sutra da zaposlimo sve koji nemaju posao, ali možemo da podelimo ovo što imamo. Možda ne možemo da pohapsimo sve koji kradu, ali možemo da stavimo u zatvor one koji kradu kao da Srbija nije njihova država", rekao je on.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić je kazao da je sticanje statusa kandidata nova prilika koja ne sme da se propusti i dodao da je Evropa danas stvarnost, a ne samo reč.

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac je poručio onima koji ne veruju u evropski put Srbije da danas nijedna zemlja u svetu ne funkcioniše izolovano jer takve zemlje nemaju perspektivu. "Pre četiri godine smo dobili podršku za viziju Srbije u EU. Dolazimo u završnu fazu te borbe i zato tražimo podršku građana za rad, red i pravdu", rekao je on.

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan je istakla da je važno da Srbija bude zemlja u kojoj žene mogu da pokažu sve svoje potencijale i u kojoj će biti bolja budućnost za decu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17