emg home

RSS

Zaposleni u Dnevniku traže rešenje

29. mart 2011. | 17:44

Izvor: Emg.rs

Grad: Novi Sad

Zaposleni u Dnevnik Vojvodina Presu pozvali danas Vladu Vojvodine da hitno sprovede svoju odluku od 29. septembra 2010. kojom se prihvata ponuda medijske grupacije WAZ da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevnik Vojvodina presu, odnosno listu Dnevnik.

“Vremena nema jer je juče WAZ najavio da će akcije namenjene radnicima DVP-a ponuditi tržištu pošto Upravni odbor Dnevnik holdinga već šest meseci odbija da sprovede odluku vlasti, koje su osnivač Dnevnik holdinga, koji je manjinski, odnosno vlasnik 45 odsto akcija DVP-a”, navode radnici DVP-a.

Na jučerašnjem zboru zaposleni DVP-a su tražili hitan prijem kod premijera Vojvodine Vlade Bojana Pajtića zato što odluka nije sprovedena ni nakon šest meseci. Od rezultata razgovora zavise koraci koje će zaposleni preduzeti.

Još od početka septembra, kad je menadžment WAZ-a izrazio želju da svoj udeo pokloni zaposlenima, očekivali smo da preostaje samo tehnički deo posla, pa da prvi put zaposleni u jednoj medijskoj kući u Srbiji postanu većinski vlasnici medija u kom rade. Podršku takvom modelu svojinske transformacije dale vlade Vojvodine i Srbije, a Agencija za privatizaciju potvrdila da je reč o modelu privatizacije koji je u skladu s propisima koji se primenjuju u Srbiji.

U nekoliko navrata održani su sastanci u Vladi Vojvodine s predstavnicima sindikata i Saveta zaposlenih i svaki put odgovor je bio da nema prepreka da zaposleni postanu većinski vlasnici, ali i posle tih sastanaka ništa se nije promenilo. Saglasnost Holdinga još nismo dobili, mada smo se do sada više puta obraćali i Pajtiću apelujući da nam pomogne i ubrza svojinsku transformaciju DVP-a, navode zaposleni u DVP-u.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Privaatizacija

Ličnosti: Bojan Pajtić

Kompanije: WAZ, Dnevnik Vojvodina pres


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi