emg home

RSS

Zukorlić: Srbija bez mene gubi suverenitet u Sandžaku

21. februar 2012. | 10:15 17:35

Izvor: Beta

Grad: Novi Pazar

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić upozorio vlasti u Beogradu da će, ako se njemu nešto dogodi, to biti uvod u trajnu destabilizaciju Srbije i eliminaciju suvereniteta te države na prostoru Sandžaka.

Zukorlić je to izjavio komentarišući upozorenje koje je dobio, a prema kom se priprema atentat na njega u političko-kriminalnim krugovima u Srbiji, koji imaju veze i s aktuelnim režimom u Beogradu. "Ovo je Sandžak. Ovde postoje energije koje nisu kao na drugim prostorima. Ma koliko mislili da su superiorni s aspekta države i državnih struktura, obaveštajnih službi, mi ovde nismo za igru. Oni s nama neće lako izaći na kraj. Moraju sebi postaviti pitanje jesam li im opasniji živ ili mrtav. Sve to uzimam u obzir i neće me pokolebati da nastavim ovim putem", rekao je Zukorlić za Dnevni avaz.

On je dodao da od policije u Srbiji nema nikakav odgovor na rasvetljavanje okolnosti ovog slučaja, iako postoje službene beleške u jednoj od službi MUP-a od pre dva meseca. "Ja sam ozbiljno shvatio informaciju da je moja sigurnost ugrožena i ako mi se išta desi odgovorni će biti Boris Tadić, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin. Jer, moje iskustvo od dve decenije govori da se u Srbiji ništa tako krupno ne može desiti bez saglasnosti i zavere vrha države ili važnih državnih struktura", izjavio je Zukorlić.

Naglasio je da, ako se njemu nešto desi, nijedan političar iz Srbije neće smeti da dodje u Sandžak u narednih 50 godina.

   

Dačić: Nemamo informacije o pripremi atentata


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, prema informacijama dosadašneg operativnog rada policije, ne postoje najave koje bi ugrozile bezbednost sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

"Ukoliko postoje bilo kakve najave za ugrožvanje bezbednosti muftije Zukorlića, oni koji to čine biće uhapšeni. Do sada nisam informisan da je bilo takvih saznanja iz bilo kojeg operativnog rada policije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je kazao da je juče dobio pismo od predstavnika Islamske zajednice u Srbiji gde se ukazuje da se priprema atentat na Zukorlića.

Dačić je istakao da je pismo prosleđeno Upravi kriminalističke policije i da za sada nema informaciju o pripremi atentata na koji je muftija ukazao.

"Ukoliko ima drugih saznanja zainteresovani smo da se to proveri i utvrde sve činjenice u vezi sa ugrožavanjem bezbednosti Zukorlića", rekao je Dačić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>