emg home
RSS

Tema:   Bezbednost

Marić: Od sutra kontrola lokala

2. april 2012. | broj komentara 0

Kontrola svih lokala u Srbiji počinje sutra, izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Dačić: Tačija izjava može da izazove potrese i probleme

16. mart 2012. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić rekao je danas u Skoplju da izjava kosovskog premijera Hašima Tačija o Albancima u jednoj državi može da izazove potrese i probleme.

Pastor osudio organizovanje civilnih straža

7. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kritikovao formiranje civilnih straža u Bačkom Petrovom Selu i ocenio da je takva inicijativa protivzakonita i opasna.

Zukorlić: Srbija bez mene gubi suverenitet u Sandžaku

21. februar 2012. | broj komentara 0

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić upozorio vlasti u Beogradu da će, ako se njemu nešto dogodi, to biti uvod u trajnu destabilizaciju Srbije i eliminaciju suvereniteta te države na prostoru Sandžaka.

Pojačano angažovanje policije oko škola

20. februar 2012. | broj komentara 0

Policajci svih policijskih stanica u Beogradu od danas će obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja oko škola i učestvovati u uklanjanju ledenica na krovovima kako bi se povećala bezbednost dece u svim beogradskih školama.

Veljović: U policiji ne postoji jedinica slična JSO-u

2. februar 2012. | broj komentara 0

Direktor Policije Milorad Veljović izjavio da u policiji ne postoji odeljenje slično Jedinici za specijalne operacije i da za njega nije prihvatljiva zasebna sistematizacija bilo koje jedinice, pa ni Žandarmerije. 

Pavličić: Formirati lokalne policije

1. februar 2012. | broj komentara 1

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ocenio da je neophodno dati veće nadležnosti gradovima nad policijom, radi veće bezbednosti lokalnih samouprava.

Erbas mora da prekontroliše pukotine na krilima A380

20. januar 2012. | broj komentara 0

Evropska agencija za bezbednost aviosaobraćaja (EASA) narediće avioprevoznicima da prekontrolišu skoro jednu trećinu njihove sadašnje flote "erbasa A380" (Airbus), nakon što su na krilima najvećeg putničkog aviona na svetu otkrivene pukotine, tvrdi izvor

Udruženje policije: Ne pucajte za vreme praznika

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Udruženje policije Solidarnost apelovalo na građane koji imaju vatreno oružje da ga ne koriste i ne nose tokom novogodišnjih praznika.

Konuzin i Dačić na svečanosti u bazi PTJ-a

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin i ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić posetili danas bazu Protivterorističke jedinice u Lipovici, kojoj je ambasador uručio donaciju goriva.

Vlada: Zahtevi za demilitarizaciju mogu biti povod za ekstremizam

26. decembar 2011. | broj komentara 0

 Zahtevi za demilitarizaciju juga Srbije mogu biti povod za ekstremističke aktivnosti u pravcu ugrožavanja bezbednosti pripadnika i objekata Vojske Srbije na tom prostoru i ukupne bezbednosne situacije, ocenila Vlada Srbije.

Potpisan sporazum o unapređenju bezbednosti saobraćaja

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici ministarstava unutrasnjih poslova i infrastrukture i Puteva Srbije potpisali su danas sporazum o saradnji u obezbeđenju efikasnog upravljanja saobraćajem i unapređenju bezbednosti saobraćaja na državnim putevima.

Srbija uskoro u Programu za bezbednost na internetu

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija će 30. novembra sa Evropskom komisijom potpisati Program za bezbednost na internetu, najavila je danas u Beogradu državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić.

Tadić: Srbija bezbedna zemlja uprkos rizicima

12. novembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da je Srbija uprkos tome što je ova godina za nju bila ispunjena bezbednosnim iskušenjima i rizicima, danas bezbedna zemlja.

Bezbednost prioritet za Beograđane i Novosađane

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Za stanovnike Beograda i Novog Sada sigurnost i bezbednost su prvi na listi želja za poboljšanje kvaliteta život, pokazalo istraživanje koje je Centar za slobodne izbore i demokratiju obavio za holandsku kompaniju Philips.

Dačić se izvinio roditeljima i povređenoj deci

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izvinio se danas roditeljima i deci koja su povređena u Jagodini i dodao da je Protivteroristička jedinica učestvovala u obeležavanju Dana Jagodine na poziv Skupštine grada kao što to inače radi na poziv svih lokalnih samouprava.

Odložena primena propisa o zimskim gumama

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odlaže se za sledeću zimsku sezonu, saopšteno iz Ministarstva za infrastukturu i energetiku.

Poverenik: Više informacija o sednici odbora za bezbednost

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je danas da bi javnosti trebalo saopštiti više informacija o sednici Odbora Skupštine Srbije za bezbednost na kojoj se raspravljalo o incidentu na administrativnom prelazu Jarinje.

PSS s delegacijom OEBS-a o zabrani Parade ponosa

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije ukazali danas u razgovoru s delegacijom OEBS-a da je Paradu ponosa u Beogradu, koja je bila najavljena za 2. oktobar, trebalo zabraniti iz bezbednosnih razloga i naveli da je taj sindikat upravo zbog očuvanja bezbednosti tražio njeno

Dačić: Ekstremisti planirali požare i otmicu autobusa

2. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da su protivnici Parade ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, planirali nerede širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da

Organizatori Parade: Država je kapitulirala

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su danas da je država odlukom da zabrani održavanje Parade kapitulirala i da ne može da izađe na kraj s huliganima.

Zabranjeni svi skupovi najavljeni za vikend

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlasti Srbije zabranile su održavanje Parade ponosa, kao i skupove protivnika Parade koji su najavljeni za vikend.

Organizatori Parade ponosa očekuju da MUP obezbedi skup

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Povorka Parade ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar u Beogradu, krenuće iz parka Manjež istom trasom kao i prošle godine, a organizatori te manifestacije se nadaju da će policija uspeti da osigura bezbednosti svih učesnika, rečeno je danas.

Dačić: Srbija želi da održi mir

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da najava prištinskih vlasti o raspoređivanju albanskih carinika i policije na administrativne prelaze na severu Kosova "nije bezbednosni problem, nego je problem u simboličkom smislu".

Tadić upozorio na jednostrane poteze Prištine

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da Srbija ne želi sukobe i rat i upozorio na opasnost od jednostranih akcija Prištine na severu Kosova.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.