emg home
RSS

PSS s delegacijom OEBS-a o zabrani Parade ponosa

05. oktobar 2011. | 14:16

Izvor: Beta

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije ukazali danas u razgovoru s delegacijom OEBS-a da je Paradu ponosa u Beogradu, koja je bila najavljena za 2. oktobar, trebalo zabraniti iz bezbednosnih razloga i naveli da je taj sindikat upravo zbog očuvanja bezbednosti tražio njeno odlaganje.

"Sve što smo govorili pred Paradu ponosa, o velikim bezbednosnim izazovima, potvrdio je i Savet za nacionalnu bezbednost odlukom da se zabrane sve manifestacije tokom protklog vikenda upravo iz razloga koje smo pominjali", naveo je predsednik PSS-a Veljko Mijailović u razgovoru s članovima delegacije OEBS-a Marijom Lukić i Omerom Fišerom.

U saopštenju se navodi da su se članovi delegacije interesovali za stavove tog sindikata povodom zabrane Parade ponosa i načinima da se bezbednosni problemi prilikom takvih manifestacija prevaziđu.

"Postojali su ogromni bezbednosni problemi da se organizuje Parade ponosa. S druge strane MUP nema dovoljno kapaciteta, odnosno konstantan je nedostatak opreme ili elektronskih uređaja da bi se obezbedio ovako visoko rizičan skup, a da se bezbednost građana i imovine očuva", kazao je Mijailović.

"Mi kao policija spremni smo da razgovaramo sa svima kako bismo prevazišli probleme prilikom održavanja ovakvih manifestacija, kao što je to učininjeno s pokretom Dveri, jer ni mi ni oni nismo želeli da se ulice Beograda pretvore u bojno polje", rekao je Mijailović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ljudska prava, Bezbednost

Ličnosti: Veljko Mijailović, Marija Lukić, Omer Fišer

Institucije: OEBS, Policijski sindikat Srbije, Dveri

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>