emg home
RSS

Tema:   Parada ponosa

Dačić: Država neće tolerisati nasilje

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao na odustajanje od nasilničkog ponašanja i poručio da država neće tolerisati nasilje i napade po bilo kom osnovu.

Irinej: Odricanje od Kosova je strašna cena ulaska u Evropu

16. oktobar 2011. | broj komentara 0

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio u Jagodini da je pred Srbijom veliko iskušenje jer joj nude da uđe u Evropu, ali sa strašnom cenom da se odrekne Kosova.

Miletić: Srbija kao Rusija, Belorusija i Moldavija

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Jedan od organizatora zabranjene Parade ponosa Goran Miletić izjavio je danas da je Srbija na nivou Rusije, Belorusije i Moldavije kad je reč o poštovanju ljudskih prava LGBT-osoba.

PSS s delegacijom OEBS-a o zabrani Parade ponosa

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije ukazali danas u razgovoru s delegacijom OEBS-a da je Paradu ponosa u Beogradu, koja je bila najavljena za 2. oktobar, trebalo zabraniti iz bezbednosnih razloga i naveli da je taj sindikat upravo zbog očuvanja bezbednosti tražio njeno

Dačiću plaketa Jagodine zbog zabrane Parade ponosa

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću biće dodeljena Plaketa Jagodine za izuzetan doprinos u zaštiti svih građana Srbije, ali i zbog otkazivanja Parade ponosa, odlučili su danas odbornici jagodinske skupštine. Dačića je za nagradu predložio gradonačelnik Dragan

Generalni sekretar SE traži od Tadića informacije o Paradi

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da mu izloži razloge zbog kojih je zabranjeno održavanje Parade ponosa i šta srpske vlasti čine kako bi garantovale pravo na slobodno okupljanje svim društvenim grupama.

SE zabrinut zbog netolerancije u srpskom društvu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savet Evrope izrazio je danas zabrinutost zbog netolerancije i nasilja prisutnih u srpskom društvu zbog čega su vlasti morale da zabrane javna okupljanja, uključujući i Paradu ponosa u Beogradu.

Dačić: Nije bilo bezbedno održati skupove

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da država nije zabranila samo održavanje Parade ponosa, već svih skupova tokom vikenda, zbog ugrožene bezbednosti građana i imovine.

Dačić: Ekstremisti planirali požare i otmicu autobusa

2. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da su protivnici Parade ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, planirali nerede širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da

Organizatori Parade: Država je kapitulirala

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su danas da je država odlukom da zabrani održavanje Parade kapitulirala i da ne može da izađe na kraj s huliganima.

Ombudsman se nada da Parada neće biti povod za podele

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković se nada da Parada ponosa neće ponovo biti iskorišćena kao povod za nasilje, podele i desktrukciju.

AI za procesuiranje ekstremista

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Amnesti internešenel podržao održavanje Parade ponosa u Beogradu i pozvao vlasti da pokrenu istragu protiv onih za koje se utvrdi da ugrožavaju taj događaj.

Obraz za nedelju najavio Molitveni hod u Beogradu

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Osuđeni vođa Obraza Mladen Obradović pozvao je danas policajce da u nedelju, 2. oktobra, za kada je zakazana Parada ponosa, odbiju naređenja koja bi izazvala "sukob Srba i Srba" i najavio da će Obraz u isto vreme u centru Beograda organizovati "mirni Molitveni

Marković: Političari, nemojte da se kurvate

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao paradom srama, i ocenio da bi oni trebalo da snose odgovornost ako u nedelju, 2. oktobra, na ulicama Beograda izbije nasilje.

NUNS: Suprotstaviti se ekstremističkim organizacijama

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinare Srbije (NUNS) pozvalo je danas nevladin sektor, nezavisne institucije i sve građane da se suprotstave ekstremističkim organizacijama koje koriste Paradu ponosa za otvorenu promociju govora mržnje, netolerancije i nasilja prema manjinskim grupacijama.

Organizatori Parade ponosa očekuju da MUP obezbedi skup

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Povorka Parade ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar u Beogradu, krenuće iz parka Manjež istom trasom kao i prošle godine, a organizatori te manifestacije se nadaju da će policija uspeti da osigura bezbednosti svih učesnika, rečeno je danas.

NSP: Nećemo da policija neopremljena izađe 2. oktobra

24. septembar 2011. | broj komentara 0

Nezavisni policijski sindikat (NSP) saopštio je danas da nije na sindikatima da odlučuju o održavanju javnih skupova, kao što je Parada ponosa, i da neće dozvoliti da policija neopremljena izvršava svoju obavezu zaštite života.

Dačić: Za policiju bolje da ne bude gej parade

23. septembar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu.

PSS i Dveri pozvali LGBT organizacije da odustanu od parade

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije (PSS) i pokret Dveri pozvali su sa zajedničkog sastanka predstavnike LGBT organizacija da odustanu od najavljene Parade ponosa i da time pokažu svest o bezbednosnom riziku, razumevanje za tradicionalne vrednosti i društvenu odgovornost, saopšteno

Dačić: Policija neće zabraniti gej paradu

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da policija neće zabraniti održavanje gej parade u Beogradu, jer bi to bila politička odluka, a takve odluke može da donosi samo vlada.

Helsinški odbor: Parada ponosa test društvene i političke emancipacije

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Helsinški odbor za ljudska prava pozvao vlasti da preuzmu odgovornost i da na vreme spreče šikaniranje LGBT-osoba i drugih koji podržavaju njihova prava jer je ovogodišnja Parada ponosa test društvene i političke emancipacije Srbije.

Dačić: Policija neće zabraniti Paradu ponosa

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjnih poslova Ivica Dačić izjavio da policija, uprkos velikom bezbednosnom riziku, neće zabraniti Paradu ponosa i da postoje pritisci iz Evrope da se taj skup održi.

Parada ponosa 2. oktobra

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Parada ponosa u Beogradu biće održana 2. oktobra, najavili su danas organizatori.

Dinkić: Parada ponosa je egzibicionizam

24. avgust 2011. | broj komentara 2

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da ne podržava održavanje Parade ponosa jer je to egzibicionizam, ali da pripadnici gej-populacije treba da imaju svoja prava.

Đilas: Srbija ima većih problema od Parade ponosa

19. avgust 2011. | broj komentara 4

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio da Srbija ima većih problema od održavanja Parade ponosa i da on kao gradonačelnik nikad neće podrzati bilo koju manifestaciju koja može da ugrozi bezbednost Beograđana.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.