emg home
RSS

Organizatori Parade ponosa očekuju da MUP obezbedi skup

26. septembar 2011. | 12:50

Izvor: Beta

Povorka Parade ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar u Beogradu, krenuće iz parka Manjež istom trasom kao i prošle godine, a organizatori te manifestacije se nadaju da će policija uspeti da osigura bezbednosti svih učesnika, rečeno je danas.

Predstavnica organizacionog odbora Parade ponosa Jovanka Todorović rekla je na konferenciji za novinare da će okupljanje u parku Manjež trajati od 10.00 do 11.00, da će se do podneva predstavnici nevladinog i Vladinog sektora iz Srbije i inostranstva obratiti učesnicima, nakon čega će krenuti šetnja.

Prema njenim rečima, šetnja će se odvijati trasom istovetnom onoj iz prošle godine, odnosno Nemanjinom ulicom, Kneza Miloša, Masarikovom i Resavskom do parka Manjež kod Studentskog kulturnog centra, u kom će se održati muzički program.

Jedan od organizatora Goran Miletić rekao je da su ove godine organizatori od političara dobili dosta dobru verbalnu podršku, iako su izostali sastanci s Borisom Tadićem, Mirkom Cvetkovićem i Draganom Đilasom.

On je rekao da ga posebno ohrabruje to što je ove godine po zidovima Beograda znatno manje uvredljivih grafita i pretnji učesnicima parade i to što je saradnja s Ministarstvom unutrašnjih poslova i predstavnicima Beograda, vezana za tehničke pripreme skupa, bila veoma dobra.

Govoreći o učesnicima, Miletić je rekao da nije korektno da se otkrivaju njihova imena, ali da je već poznato da će govoriti ili učestvovati predstavnik Evropskog parlamenta Jelko Kacin i šefovi misija Saveta Evrope, OEBS-a i Evropske komisije i predsednici nekoliko parlamentarnih partija.

Miletić je rekao da organizatore pomalo zabrinjava to što su za isti dan, ili dan ranije, skupove i šetnje najavile pojedine ekstremističke organizacije, ali je dodao da je to posao za MUP i da se nada da će oni taj posao dobro obaviti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi