emg home
RSS

Tema:   Jelko Kacin

Kacin: Status kandidata za Srbiju je u interesu EU

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Sbiju Jelko Kacin izjavio je danas u Beogradu da je u intresu Evropske unije da Srbija dobije pozitivno mišljenje za status kandidata, ali da srpska politička elita mora biti ambicioznija kada je reč o datumu početka pregovora.

SE zabrinut zbog netolerancije u srpskom društvu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savet Evrope izrazio je danas zabrinutost zbog netolerancije i nasilja prisutnih u srpskom društvu zbog čega su vlasti morale da zabrane javna okupljanja, uključujući i Paradu ponosa u Beogradu.

Dačić: Članstvo u EU prioritet Srbije

2. oktobar - 3. oktobar 2011 | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje prioritet Srbije, ne samo zbog ekonomskog napretka, već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom.

Dačić: Ekstremisti planirali požare i otmicu autobusa

2. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da su protivnici Parade ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, planirali nerede širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da

Organizatori Parade ponosa očekuju da MUP obezbedi skup

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Povorka Parade ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar u Beogradu, krenuće iz parka Manjež istom trasom kao i prošle godine, a organizatori te manifestacije se nadaju da će policija uspeti da osigura bezbednosti svih učesnika, rečeno je danas.

Stefanović: Postignut dogovor o carinskom pečatu

2. septembar 2011. | broj komentara 0

  Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas nakon nove runde razgovora s prištinskom delegacijom da je postignut sporazum o carinskom pečatu na kome će pisati carina Kosova bez ikakvih drugih oznaka vezanih za samoproglašenu vlast u

Kacin: Lažna dilema Kosovo ili EU

21. avgust 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je pitanje Kosovo ili EU zapravo lažna dilema jer od Srbije niko ne traži da prizna nezavisnost Kosova da bi kandidat za Evropsku uniju.

Kacin: Nepriznavanje carinskog pečata tera državu u korupciju

16. avgust 2011. | broj komentara 1

Nepriznavanje carinskog pečata Kosova tera ekonomske subjekte u trgovini s Kosovom, pa i državu, u organizovani kriminal i korupciju, ocenio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Kacin: Pregovori sa EU na proleće ili na jesen 2012.

6. jul 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da bi Srbija mogla početi pregovore o učlanjenju u Evropsku uniju na proleće ili jesen sledeće godine.

Kacin: Srbija uklonila najveću prepreku ka EU

1. jun 2011. | broj komentara 0

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin izjavio da je izručenjem Ratka Mladića Srbija ukolonila najveću prepreku na putu ka Evropskoj uniji i otvorila mogućnost ubrzanja tog puta.

Kacin nagovestio da Srbija neće dobiti status kandidata

26. maj 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da će izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije biti negativan i nagovestio da Srbija neće dobiti status kandidata.

Kacin: Srbija do kraja godine može do statusa kandidata

22. maj 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da Srbija do kraja godine može da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i da na proleće sledeće godine počne pregovore o članstvu.

Dačić pozvao Rome da ne traže azil

8. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao građane romske nacionalne manjine da ne traže azil u zemljama Zapadne Evrope jer to može da ugrozi državne i nacionalne interese.

Kacin: Srbiji treba jača vlada

28. februar 2011. | broj komentara 0

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da Srbiji u procesu približavanja Evropskoj uniji treba jača vlada.

Milica Delević: Nestabilnost može odložiti planove za evro-integracije

16. februar 2011. | broj komentara 0

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila da politička nestabilnost može dovesti u pitanje sticanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji do kraja godine.

Snežana Malović dobila podršku EU za reformu pravosuđa

1. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila u Briselu da je komesarka EU za pravosuđe Vivijan Reding podržala dosadašnje korake Srbije u reformi pravosuđa.

EP ratifikovao SSP i usvojio rezoluciju o Srbiji

19. januar 2011. | broj komentara 0

Evropski parlament ratifikovao Sporazum o stabilizaciji i pridruženju Srbija-EU i izglasao rezoluciju o evropskoj integraciji Srbije. Premijer Srbije očekuje ratifikaciju u članicama EU.

Zahtev Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića nije stigao

19. januar 2011. | broj komentara 0

Zahtev Ministarstva pravde Crne Gore za izručenje Veselina Vukotića iz Srbije, koga Podgorica traži jer je osuđen na kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva u Kotoru 1997. godine, još nije stigao Višem sudu u Novom Sadu, povrđeno je agenciji Beta u tom sudu.

EP podržao rafitikaciju SSP-a Srbija-EU

18. januar 2011. | broj komentara 0

U Evropskom parlamentu danas pružena puna podrška ulasku Srbije u članstvo Evropske unije i ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju Srbija-EU, o čemu će sutra glasati poslanici EP.

Kacin: Stagnira saradnja s Hagom

18. januar 2011. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da saradnja Srbije s Haškim tribunalom stagnira.

EP: Na Kosovu se traži vlada čistih ruku

18. januar 2011. | broj komentara 0

Na decembarskim i delimično u januaru ponovljenim izborima na Kosovu su uočena poboljšanja, ali je bilo i ozbiljnih prevara, kršenja izbornih pravila i neuvažavanja međunarodnih standarda, ocenjeno u Evropskom parlamentu u Strazburu i primećeno da mnogi međunarodni predstavnici

Kacin: Puna saradnja s Hagom uslov da Srbija bude kandidat

14. januar 2011. | broj komentara 0

Srbija ne može dobiti status kandidata za prijem u Evropsku uniju (EU) bez pune saradnje sa Tribunalom u Hagu, izjavio je danas u Ljubljani Jelko Kacin, potpredsednik Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu i izvestilac za Srbiju.

Kacin: EP 19. januara ratifikuje SSP

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin obavestio članove Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije da će Evropski parlament 19. januara  ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruženju sa Srbijom. Kacin je najavio da će istog dana biti glasano i o

Kacin: Martijev izveštaj nije prepreka za dijalog o Kosovu

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin smatra da navodi iz izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu ne mogu biti izgovor da ne počne dijalog Beograda i Prištine.

Kacin: U januaru ratifikacija SSP-a i rezolucija o Srbiji (VIDEO)

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da će evropski parlamentarci u januaru ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruženju sa Srbijom, pozvao članice Evropske unije koje to još nisu učinile da taj dokument ratifikuju što pre i najavio da će

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.