emg home

RSS

Milica Delević: Nestabilnost može odložiti planove za evro-integracije

16. februar 2011. | 10:08 13:07

Izvor: Danas, Beta

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila da politička nestabilnost može dovesti u pitanje sticanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji do kraja godine.

"Reforme predviđene Akcionim planom, koje je neophodno sprovesti do jeseni ove godine kako bi nas Evropska komisija u oktobarskom izveštaju o napretku za 2011. ocenila pozitivno i time preporučila za dobijanje statusa kandidata u decembru, zahtevaju politički dogovor", izjavila je Milica Delević za Danas.

"Reč je o političkim odlukama. Imajući u vidu aktuelnu političku nestabilnost, dovodi se u pitanje ispunjenje tog cilja", ocenila je Milica Delević.

“Važno je istaći da je ovde reč o reformama koje smo mi zaista u stanju da ispunimo u tom roku. Pitanje je, međutim, da li će se to i dogoditi", rekla je Milica Delević.

 

Kacin: Vreme za širu rekonstrukciju Vlade

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio za Dojče vele da je Srbiji neophodna vlada koja će doneti bolji život građanima, a uz to ići ka Evropskoj uniji. "Koalicioni partneri bi trebalo da iskoriste trenutnu situaciju da dublje sagledaju svoje operativne potrebe u realizaciji svega što je Vlada preuzela na sebe i da tako dođu do šire rekonstrukcije", dodao je Kacin.

On očekuje da će se Vlada odlučiti za neke političke i personalne promene kako bi ispunila potrebe i očekivanja svog naroda. "Ono na šta se Srbija i srpska vlada moraju odazvati u ovom trenutku jesu socijalne potrebe građana. Ljude ne zanima prvenstveno EU, njih zanima kako da prežive od danas do sutra, da li će im deca ostati u zemlji i imati posao. Njih zanimaju troškovi života, napredak i bolji život. To su izazovi za srpsku vladu, a evrointegracije idu uz to", rekao je Kacin.

On je ocenio da rekonstrukcija vlade može da donese bolju efikasnost za dobijanje novog poverenja i novi entuzijazam među stanovništvom, što bi moglo da bude presudno i za rezultate sledećih izbora u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evro-integracije, Stranke, Rekonstrukcija Vlade

Ličnosti: Milica Delević, Jelko Kacin

Institucije: EP, Kancelarija za evro-integracije


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi