emg home
RSS

Parada ponosa 2. oktobra

26. avgust 2011. | 11:13 13:15

Izvor: Emg.rs

Parada ponosa u Beogradu biće održana 2. oktobra, najavili su danas organizatori.

Jovana Todorović, predstavnica organizacionog odbora Parade, rekla je da iz bezbednosanih razloga ne može da saopšti termin i rutu Parade.

Imali smo veliku slobodu da biramo datum, a naša je odluka da se to desi 2. oktobra, rekla je ona.

Goran Miletić, član Organizacionog odbora, je rekao da su predstavnici te organizacije zadovoljni verbalnom podrškom političara, ali da će podršku od danas ceniti njihovim delima. “Stavovi političkih partija o tom pitanju se nisu promenili u odnosu na prošlu godinu”, rekao je on.

Miletić je rekao da Odbor ima dobru saradnju s gradskim vlastima i dodao da su taj skup kao garantovano pravo podržali Demokratska stranka, Srpska napredna stranka, Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska unija i druge stranke.

"Predsednik Srbije Boris Tadić je 22. juna jasno podržao Paradu ponosa i smatramo da ne mora to da radi svakog meseca. Razgovarali smo s potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem, ombudsmanom Sašom Jankovićem, predstavnicima Ministarstva pravde i drugima", rekao je Miletić.

On je dodao da je organizatorima nezvanično potvrđeno prisustvo pojedinih ministara i predsednika pojedinih političkih partija.

Organizatori Parade rekli su i da je od danas u funkciji i sajt www.parada.rs.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ljudska prava, Društvo

Ličnosti: Božidar Đelić, Boris Tadić, Saša Janković, Goran Miletić, Jovana Todorović

Institucije: Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska unija

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

22. avgust - 28. avgust 2011.

>>

Povezani naslovi