emg home
RSS

Tema:   Liberalno-demokratska partija

Vesna Pešić napustila poslanički klub LDP-a

7. april 2011. | broj komentara 0

Poslanica Skupštine Srbije Vesna Pešić napustila danas Poslanički klub Liberalno-demokratske partije i nastaviće da radi kao samostalna poslanica, zbog saopštenja LDP-a o razlikama u njenim i stavovima stranke i navoda da je nanela štetu stranci.

Odbornici kritikuju direktora zbog pretnji novinarima

7. april 2011. | broj komentara 0

Odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Liberalno-demokratske partije kritikovale su danas direktora Javnog preduzeća za puteve u Gornjem Milanovcu Jovicu Carevića zbog pretnji novinarima.

Afrička grupa uložila demarš zbog izjave lidera LDP-a

29. mart 2011. | broj komentara 0

Ambasador Alžira u Srbiji i predstavnik Afričke grupe Abdelkader Mesdoua uručio je danas šefu diplomatije Vuku Jeremiću oštar demarš u ime afričkih i arapskih država povodom izjave predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića u kojoj je afričke

File: EU je na dohvat ruke (VIDEO)

29. mart 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio danas da je priključenje Srbije EU realno i na dohvat ruke, ali da pre toga treba ispuniti uslove, odnosno političke kriterijume i sprovesti reforme.

Opozicija: Izmene zakona o legalizaciji i izgradnji neće rešiti probleme

22. mart 2011. | broj komentara 0

Poslanici Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke ocenili su danas da predložene izmene Zakona o planiranju i izgradnji neće pojednostaviti i ubrzati legalizaciju bespravno podignutih objekata niti rešiti probleme u građevinarstvu.

Od ponedeljka provera odgovora Srbije na Upitnik EU

18. februar 2011. | broj komentara 0

Prva tehnička misija Evropske komisije koja će proveravati odgovore Srbije na Upitnik te institucije stiže u ponedeljak u Beograd, a baviće se pitanjima bezbednosti, najavio potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

LDP: U državi je atmosfera haosa, rešenje su izbori

12. februar 2011. | broj komentara 0

Srbiji je potrebna Vlada koja radi, a ne ona koja proizvodi haos, iz dana u dan, rekao je novinarima u Kragujevcu lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Jovanović: Izbori su rešenje jer je Vlada bez bolje ideje

10. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio danas da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora rešenje za probleme u društvu jer Vlada nema bolju ideju.

Jovanović: Za preokret potreban dogovor

29. januar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio danas u Beogradu, na sednici Glavnog odbora stranke, da je Srbiji radi preokreta na bolje potreban dogovor svih aktera u društvenom i političkom životu.

LDP: Redefinisati energetski sporazum s Rusijom

18. januar 2011. | broj komentara 0

Liberalno-demokratska partija traži redefinisanje Energetskog sporazuma s Rusijom jer je, kako je naveo predsednik stranke Čedomir Jovanović, taj sporazum politički i energetski štetan po Srbiju.

U Zaječaru uveli porez na bandere

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Zaječarski odbornici usvojili su na poslednjoj sednici odluku koju su meštani nazvali porezom na bandere, a koja podrazumeva da će svako domaćinstvo mesečno morati da plaća 50 dinara na ime javne rasvete.

Cvetković: Budžet u skladu s novim modelom rasta

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Budžet za 2011. je u skladu s novim modelom rasta, smanjuje se potrošnja, a povećava kapitalno investiranje, izjavio danas premijer Mirko Cvetković.

EK razočarana odlukom Srbije da ne ide na dodelu Nobelove nagrade

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija saopštila da je izuzetno razočarana odlukom Srbije da njen predstavnik ne prisustvuje uručenju Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sjaobou. EK ocenjuje da bi Srbija morala da uskladi stav sa Evropskom unijom, koja će imati predstavnike na svečanosti u

Ministarka najavila izmene pravosudnih zakona

7. decembar 2010. | broj komentara 2

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da će sledeće sedmice Vladi predložiti izmene Zakona o Visokom savetu sudstva i Zakona o sudijama, navodeći da će biti preispitane odluke neizboru nekih sudija.

Tajna dokumenta: Rusija je mafijaška država

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Rusija je mafijaška država čije političke stranke rade ruku pod ruku sa organizovanim kriminalom, piše u američkoj diplomatskoj depeši do koje je došao Wikileaks, koju je objavio Gardijan.

Studenti i dalje ispred Vlade, odluka u sredu (VIDEO)

30. novembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnici studenata koji štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade Srbije sastali su se danas s predstavnicima Skupštine Grada i ministrom prosvete Žarkom Obradovićem i odlučili da oduku o štrajku donesu sutra, posle sastanka s gradonačelnikom. Predsednik Liberalno-demokratske

Diana Dragutinović: Rebalans budžeta želja za ravnotežom

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila da je rebalans budžeta za 2010. rezultat želje Vlade da uspostavi ravnotežu između stimulisanja privrede i postizanja socijalne kohezije.

Dačić: Uspeh će odlučivati o funkcijama u stranci

20. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio članovima i funkcionerima SPS-a da će ubuduće jedino uspeh koji ostvare na izborima ili funkcijama na koje su delegirani u ima partije odlučivati o tome da li će i dalje obavljati te funkcije.

Tadić: O rekonstrukciji Vlade posle Nove godine (VIDEO)

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će o rekonstrukciji Vlade Srbije biti razgovarano posle Nove godine i da bi rekonstrukcija izgubila svrhu ako bi se o njoj pričalo sada.

Slavica Đukić-Dejanović: Pomoć Kraljevu posle rebalansa budžeta

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović najavila da će parlament o dodatnoj pomoći Kraljevu odlučiti posle usvajanja rebalansa ovogišnjeg budžeta.

Crna Gora dobila status kandidata za članstvo u EU

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija odobrila Crnoj Gori status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio danas komesar EU za proširenje Štefan File.

Kredit od 250 miliona evra za manjak u budžetu

9. novembar 2010. | broj komentara 1

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla danas da je predviđeno da se za pokrivanje budžetskog deficita Srbija zaduži 250 miliona evra kod 10 komercijalnih banaka. Obrazlažući poslanicima Skupštine Srbije predloge zakona o zaduživanju, ministarka je kazala

Jovanović: Misija LDP-a promena sistema vrednosti

6. novembar 2010. | broj komentara 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao sinoć na proslavi petogodišnjice osnivanja stranke da je misija LDP-a promena sistema vrednosti u Srbiji.

Jovanović: Holandija neće blokirati kandidaturu

23. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio danas da Holandija neće blokirati zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i da će na sastanku Saveta ministara u ponedeljak biti omogućene dalje evropske integracije Srbije.

Jovanović: Parada ponosa nije uslov za EU

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Nije tačno da je održavanje Parade ponosa ispunjavanje administrativnih normi za ulazak u Evropsku uniju, to su besmislena i lažna opravdanja političara koji ne smeju da preuzmu odgovornost za jedan normalan događaj koji postoji u celom svetu, rekao je Čedomir Jovanović

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Da li će Srbija uvoziti radnu snagu

Kupovina tuđe pameti

Broj 570-571

21. april 2011.