emg home
RSS

Jovanović: Za preokret potreban dogovor

29. januar 2011. | 16:37

Izvor: Beta

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio danas u Beogradu, na sednici Glavnog odbora stranke, da je Srbiji radi preokreta na bolje potreban dogovor svih aktera u društvenom i političkom životu.

"Ovo je izborna godina, u kojoj moramo zaustaviti nesrećni istorijski tok", rekao je Jovanović na otvorenom delu sednice. Jovanović je ocenio da politika u Srbiji nikad nije bila tako daleko od života, ali je ukazao i da odgovornost za to ne snose samo politički protivnici LDP-a već i ta stranka.

"Moramo naći odgovor kao i pre 10 godina, kad je Srbija bila jedna od najugroženijih država u Evropi", rekao je Jovanović. On je rekao da je LDP spreman da razgovara sa onima s kojima nije saglasan u politici i da podrži one koji su bolji.

"Jasan politički program je jedino što treba da se ponudi. Ne verujem nimalo u politički opis naše svakodnevnice. Nije tačno da politiku Srbije dele i monopolizuju Demokratska stranka i Srpska napredna stranka. To je iluzija, kao i sve drugo u čemu godinama živimo", istakao je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao da će prostor za promene biti stvoren formulisanjem ideja oko kojih treba da se razgovara i da se društvu ponudi dogovor o svim važnim pitanjima. "Moramo da unesemo preokret u kosovsku politiku. Nemamo pravo da iz dana u dan ponavljamo sve lošije i lošije odgovore na taj problem zbog svoje nemoći da kažemo ono što vrlo dobro znamo. Povežimo se s Kosovom ekonomski ako ne možemo politički, zabrinimo se nad činjenicom da je danas Kosovo politički nestabilno", istakao je on.

Jovanović je ocenio i da su priče o rekonstrukciji vlade, o odnosima u koaliciji, budućim savezima ubila društvo jer u njima nema onog što interesuje srpsko društvo.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. april - 17. april 2011.

>>