emg home
RSS

NUNS: Suprotstaviti se ekstremističkim organizacijama

26. septembar 2011. | 14:37

Izvor: Beta

Nezavisno udruženje novinare Srbije (NUNS) pozvalo je danas nevladin sektor, nezavisne institucije i sve građane da se suprotstave ekstremističkim organizacijama koje koriste Paradu ponosa za otvorenu promociju govora mržnje, netolerancije i nasilja prema manjinskim grupacijama.

Povodom pretnji koje je NUNS-u uputila organizacija "SNP Naši", Udruženje je navelo da nadležni državni organi moraju da preduzmu sve zakonom predviđene mere da zaštite Ustavom garantovanu slobodu govora i osiguraju bezbednost svim građanima.

U saopštenju NUNS je naveo da "ćutanje državnih organa i nesankcionisanje ovakvog ponašanja ohrabruje ovakve grupe u njihovim aktivnostima koje su sve češcće i sve bezobzirnije".

Zbog toga će NUNS, kako se navodi, zatražiti razgovor sa premijerom Mirkom Cvekovićem, minstrima pravde i policije, Snežanom Malović i Ivicom Dačićem i pozvati ih da "spreče divljanje ekstremističkih grupa i omoguće slobodu izražavanja za sve građane... a posebno zaštitu manjinskih grupa čija je bezbednost u poslednje vreme ozbiljno ugrožena".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Institucije: NUNS

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi