emg home

RSS

Marković: Političari, nemojte da se kurvate

27. septembar 2011. | 12:41 13:06

Izvor: Beta

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao paradom srama, i ocenio da bi oni trebalo da snose odgovornost ako u nedelju, 2. oktobra, na ulicama Beograda izbije nasilje.

"JS zahteva da odgovornost snose organizatori, kao što snose organizatori utakmica, čemu ti dvostruki aršini? Vlada zabranjuje malinarima, putarima, traktoristima da protestuju u Beogradu, a ovi pozadinci mogu", rekao je Marković na konferenciji za novinare.

Marković je najavio da će u nedelju u 13.00 on organizovati Paradu ponosa u Jagodini, čiji je gradonačelnik, i pozvao sve koji hoće da negativnu energiju iskažu na brutalan način dođu u Jagodinu i slave uz pesme Riblje čorbe i turbo-folk pevača Đanija i kažu da su porodica i rađanje dece zdravi jer je poznato da dva muškarca ne mogu da rode dete.

Marković je rekao da je homoseksualizam neprirodan i nepotreban Srbiji i ocenio da gej-populacija u Srbiji nije diskriminisana, nego prihvaćena kao neka visoka ekselencija.

Predsednik JS je kritikovao i političare za koje je rekao da se kurvaju. "Ej, političari, nemoj da se kurvate, bre, isto mislite kao ja, a ne smete da kažete. Pa, recite, što se grebete za glasove", vikao je zajapureni Marković na konferenciji za novinare.

Marković je, međutim, rekao da ne zamera svom koalicionom partneru Ivici Dačiću jer je on ministar unutrašnjih poslova i mora da osigura bezbednost. "On isto misli što i ja 300 odsto i više puta je to rekao u rukavicama, pošto je on pionir Slobodana Miloševića", rekao je Marković.

Marković je kritikovao i ambasadora EU u Srbiji Vensana Dežera zbog izjave da Parada ponosa nije uslov za EU, ali da Srbija mora da poštuje sopstveni Ustav kojim je zabranjena diskriminacija. "Oni krše naš Ustav, po kom je Kosovo deo Srbije. Evropo, šta hoćeš od nas, smanjili ste nas geografski, a sada hoćete i biološki", povišenim tonom govorio je Marković.

 

Sindikat: Određene grupe spremaju nerede

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je organizatore da odlože Paradu ponosa jer određene grupe pripremaju napade na učesnike i rušilačke demonstracije. "Imamo informacije da pod nazivom 'Beograd u plamenu' te grupe u okolnim, prigradskim opštinama planiraju da izvedu paljenja i rušilačke demonstracije", rekao je predsednik NPSS-a Momčilo Vidojević na konferenciji za novinare. Kako je istakao, deo njih će rušilačke demonstracije izvoditi i po drugim gradovima Srbije.

On je kazao da pripadnici LGBT populacije treba, kao i ostali građani Srbije da se slobodno šetaju Beogradom i drugim gradovima Srbije, ali ih je pozvao da odlože Paradu ponosa dok svest građana ne sazri. "Pozivamo ih da odlože Paradu ponosa i dokažu priču da vole Srbiju, da su privrženi Srbiji i da su časni građani", rekao je Vidojević.

Prema njegovim rečima, policija može da obezbedi i taj i bilo koji drugi skup, samo je pitanje koliko će policajaca bez adekvatne opreme biti razbijene glave.

On je kazao da je šteta naneta Ministarstvu unutrašnjih poslova tokom održavanja prošlogodišnje Parade iznosila milion i po evra. "Koliko bi se za te pare kupilo opreme, vozila i inkubatora", ukazao je Vidojević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ljudska prava, Društvo

Ličnosti: Ivica Dačić, Dragan Marković, Momčilo Vidojević

Institucije: Jedinstvena Srbija, Nezavisni policijski sindikat Srbije

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06